Post Image

LOGO

13e Dag van de Vasten van Daniël

Hier en nu of later?

We leven in een tijdperk van het hier en nu. Alles moest gisteren gebeuren. Men zegt zelfs: tijd is geld. Niemand weet meer hoe te wachten en het haasten zodat de tijd u niet tegenhoudt om alles en nog meer te doen, gaat door. Zoals de stress die zich snel installeert en alle relaties vernietigd. Daarom is de overbezorgdheid hoog. Niemand wilt denken aan later..

Is dit niet een andere demonische strategie die cultureel is geworden?

Als de mens tegen de tijd inrent, zal hij geen tijd hebben om zichzelf in te zien en hetgeen te waarderen wat in dit leven de meeste waarde heeft.

Een moeder werkt zoveel om van alles aan haar kinderen te geven, zodat zij van de wereld kunnen genieten, wat hetgeen dat zij het meest nodig hebben van hun wegneemt: haar aanwezigheid. En wanneer ze met hun is, heeft ze geen enkel geduld om daar te zijn. Wat ze echt wilt, is uitrusten om haar strijd de volgende dag te beginnen. Dan is er nog de kwestie van de vader die vaak niet eens meer aanwezig is in de familie. Hij wordt vervangen door vele bliksemsnelle relaties die hij aangaat, alleen maar om niet te blijven zonder ook te “genieten”.

De vrijgezelle dame haast zich zóveel om haar studies, werk en bijbaantjes in het weekend bij te houden, dat ze niet eens doorheeft dat ze afstand heeft genomen van degenen waar ze het meest van houdt en dichterbij degenen is gekomen die ze niet eens goed kent. Wanneer de eenzaamheid aan haar deur klopt, leidt het gebrek dat zij heeft, naar relaties die er alleen zijn om haar wond, die elke dag groeit, te bedekken. Het hier en nu denkt niet aan morgen, morgen lost zichzelf wel op… #onzin

Het feit is dat vandaag de morgen is van gisteren. Hoe is uw vandaag? Was het niet de moeite waard om er gisteren aan te denken?

Dit is wat er gebeurde met de rijke en Lazarus in de bijbelpassage van Lucas 16:19-31.

De rijke dacht niet aan de dag van morgen. Hij wilde in dit leven alleen rijk worden en deed van alles om het beste aan zijn eigen familie te geven en te genieten van deze wereld. Vandaag zeggen we dat de rijke van het leven heeft genoten tot de dag dat hij het leven verloor en zich plotseling in de hel bevond. Vanuit daar zag hij Lazarus, die niet van het leven had genoten zoals hij. Het tegenovergestelde, hij ging door meerdere problemen en in zijn laatste dagen werd hij melaats en verloor hij zijn rol in de samenleving. Zijn laatste dagen bracht hij als een bedelaar door op straat.

Na zijn dood ging Lazarus direct naar de hemel en daar genoot hij veel meer dan de rijke zijn gehele leven op aarde had genoten. Toen de rijke dit zag, vond hij het absurd. Tenslotte, hij was degene die gedurende zijn gehele leven hard had gewerkt en niet Lazarus. Alleen had Lazarus gewerkt voor zijn eeuwigheid. Zijn doel was het later en niet het hier en nu. Daarom erfde hij zijn behoudenis, maar de rijke…

Zie hoe Abraham de rijke antwoordde – hoe sterk is dit:

“Kind, herinner u, hoe gij het goede tijdens uw leven hebt ontvangen en insgelijks Lazarus het kwade; nu wordt hij hier vertroost en gij lijdt pijn” (Lucas 16:25).
Alleen vanwege het feit dat Abraham de rijke “kind” noemt, kunnen we al begrijpen dat hij een religieuze persoon was. Tenslotte, hij zag Abraham als de vader van het geloof, maar kijk wat hij daarna zegt… “herinner u, hoe gij het goede tijdens uw leven hebt ontvangen” oftewel, de rijke heeft niet geïnvesteerd in wat na de dood kwam, in zijn behoudenis. Hij dacht aan het hier en nu. Aan dit leven waarvan iedereen weet dat het vroeger of later beëindigt. Hij ontving het in dit leven.

Maar tegen Lazarus zei Abraham dat hij in dit leven alleen het kwade heeft ontvangen… is het dat alleen degenen die lijden naar de hemel gaan?

In waarheid is degene die lijdt, degene die de hemel zoekt. Hij die lijdt, klampt zich vast aan God en leert te investeren in zijn behoudenis. Hoe meer problemen ik in het leven had, hoe dichter ik bij God bleef…

Maar Lazarus heeft niet alleen vanwege dit de hemel beërft. Er zijn vele kwaden die de christenen lijden, omdat ze gefocust zijn op het eeuwig leven, zoals bijvoorbeeld fanatiekelingen, bekrompen, belachelijk, dom, enz. worden genoemd. Een aantal kwaden zijn eigenlijk niet eens kwaden, maar de wereld zegt dat ze het zijn. Bijvoorbeeld, u die niet meedoet aan de carnaval of uit gaat, gooit uw jeugd weg. U weet niet van het leven te genieten en leeft een eentonig leven van de kerk naar huis, huis naar werk, werk naar de kerk. De wereld zegt dat wij niet weten hoe te leven.

Hoeveel vrijgezelle vrouwen zijn nog niet getrouwd vanwege hun geloof? Alle mannen die verschenen, waren ongelovigers en de vrouwen kozen ervoor om te denken aan morgen en niet aan het hier en nu. Daarom bereiken ze de leeftijd van “tante” en lijden ze met de ongepaste opmerkingen van hun familieleden en vrienden.

Wij zijn onszelf aan het bewaren voor na dit leven, voor onze eeuwigheid en zoals Lazarus daar werd getroost, zullen wij dat ook. Elke plek die wij niet kennen, elke relatie die wij opofferen, elke materiaal die wij niet aanschaffen en alle eer die wij niet zoeken, zal daarna op een onvergelijkbare manier komen!

In geloof in de Schuilplaats van de Allerhoogste.

Lees meer:

– 1e Dag van de Vasten van Daniël
– 2e Dag van de Vasten van Daniël
– 3e Dag van de Vasten van Daniël
– 4eDag van de Vasten van Daniël
– 5eDag van de Vasten van Daniël
– 6e Dag van de Vasten van Daniël
– 7e Dag van de Vasten van Daniël
– 8e Dag van de Vasten van Daniël
– 9e Dag van de Vasten van Daniël
– 10e Dag van de Vasten van Daniël
– 11e Dag van de Vasten van Daniël
– 12e Dag van de Vasten van Daniël

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*