Post Image

LOGO

Bewijs van Liefde

Het begrip van Gods liefde voor het volk staat heel uitgebreid in de gehele Bijbel. Het bekendste staat in Johannes 3:16 en het verzekert “Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft”. Waar bestaat deze soort liefde precies uit?

In het Hebreeuws, de originele taal van de Bijbel, vinden we het antwoord.

In het Eerste en Grootste Gebod staat:

“Daarom zult u de HEERE, uw God liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw kracht” (Deuteronomium 6:5).

Maar kan het hart gedwongen worden om deze liefde te voelen? Het is onmogelijk.

In feite is het type bijbelse liefde anders dan het gevoel van liefde. De liefde die tussen de mensen zo vulgair is en op grootschalig in muziek, poëzie, films en series wordt geuit.

Het woord “liefde” in de Hebreeuwse bijbel is “ahav”. Dat heeft niets te maken met het gevoel liefde. Ahav, betekent op zijn simpelst gezegd trouwheid. God liefhebben, betekent trouw zijn aan Zijn Geboden. De bijbelse schrijvers maakten zich geen zorgen met het overbrengen van gevoelens, toen ze door de Heilige Geest geleid, de heilige geschriften schreven. Hun verstand was niet gefocust op de subjectieve gevoelens. Zij maakten zich eerst zorgen met de objectieve handelingen.

De liefde moest gepraktiseerd worden en had te maken met een persoonlijke overgave, offer, trouwheid, inzet van het erewoord, waardigheid, kortom, fundamentele principes in gerechtigheid, genade en geloof.

Liefde zonder gerechtigheid is geen liefde, Liefde zonder genade is geen liefde, Liefde zonder geloof is geen liefde.

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*