Post Image

LOGO

18e Dag van de Vasten van Daniël

Lege vaten

Vandaag wil ik praten met degenen die de Heilige Geest hebben, maar, in de Vasten van Daniël zich af vragen: “ Ik ben een persoon die al verzegeld is, waarom is het dan nodig om deel te nemen aan deze vasten? “

Het antwoord is simpel en direct: om dezelfde reden dat degene die na een grote verovering niet kan stoppen met het uiten van het geloof. Onze God is een onuitputtelijke Bron van leven en Zijn Kracht werkt op dezelfde mate als ik in mijn vertrouwen werk.

En wie zegt dat het Werk van de Heilige Geest gelimiteerd is aan een doop? Waarom kunnen we niet verder gaan in onze gemeenschap met God, tot het punt dat we nieuwe en grotere ervaringen, inspiraties, openbaringen, geweldige ideeën bereiken, omdat ze allemaal ook Zijn werk zijn en het exclusieve voordeel hebben voor diegenen die Hem met dorst zoeken? Laten we dit begrijpen in dit gesprek tussen de profeet en een arme weduwe:

“Elisa zei tegen haar: Wat kan ik voor u doen? Vertel mij wat u in huis hebt. En zij zei: Uw dienares heeft niets anders in huis dan een kruikje met olie. Toen zei hij: Ga heen en vraag voor u buitenshuis kruiken, van al uw buren, lege kruiken; laat het er niet weinig zijn. Ga dan naar binnen en sluit de deur achter u en achter uw zonen. Giet vervolgens olie in al die kruiken, en zet weg wat vol is. Zo ging zij bij hem vandaan en sloot de deur achter zich en achter haar zonen. Die gaven haar de kruiken aan en zij goot de olie erin. En het gebeurde, toen die kruiken vol waren, dat zij tegen haar zoon zei: Geef mij nog een kruik aan. Maar hij zei tegen haar: Er is geen kruik meer. TOEN HIELD de olie OP TE STROMEN.” (2 Koningen 4:2-6)

Waarom staat er geschreven HIELD OP MET STROMEN in plaats van EINDIGDE? Omdat het onmogelijk is om iets te beperken en te eindigen dat door God gegeven is, laat staan Zijn Eigen Geest! De olie stopte omdat, zij geen lege vaten meer had gepresenteerd, want als dat het geval was, had HIJ ze allen gevuld.

Natuurlijk loste ze haar probleem op door de schuld af te betalen en van de rest te leven, maar het had verder kunnen gaan.

Dat geldt ook met de Heilige Geest, want als u gedoopt ben, heeft u uw innerlijke probleem opgelost, maar u kunt verder gaan. Zolang we in deze wereld leven, als we ons dagelijks voor God van onszelf, persoonlijke en aardse projecten, van gevoelens en affecties leeg maken en Hem met dorst zoeken, zal Zijn Werk zeker veel verder in ons leven reiken dan de doop. Er is iets veel groters!

Dat God u zeer zegent!

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*