Post Image

LOGO

5e dag van de Vasten van Daniël

Actie van de Geest in Guatemala

Bisschop,

Zoals u misschien al weet is er in Guatemala veel criminaliteit. Hierdoor leven velen in angst. De criminelen zijn zelfs al een aantal keren onze kerken binnengegaan om de pastors te bedreigen, maar Godzijdank hebben ze nooit iets gedaan.

Zeven maanden geleden trokken zes tot de tand gewapende mannen een van onze kerken binnen en wilden de auto meenemen, ze dreigde het huis van de pastor, die boven de kerk woonde, in te gaan betreden, maar er gebeurde niets.

Een paar dagen geleden werd dezelfde kerk, met een andere pastor, opnieuw bezocht door dezelfde zwaar bewapende criminelen. zij kwamen daar aan en zeiden dat ze wisten dat hij een andere pastor was en dat ze gewaarschuwd hadden dat ze terug zouden komen om alles mee te nemen, want als de kerk van pastor had veranderd om de overval te vermijden, zou het niet werken!

Maar de reactie van de pastor was heel grappig, hij antwoordde de criminelen het volgende:

– “kijk, als je alles hier wilt nemen, kun je het nemen, je berooft God. Heb je ooit iets van Hem gestolen?

Toen antwoordde een van de bandieten:
“Ja, Pastor, ik heb al iets van Hem gestolen en het liep slecht met me af!”

De pastor zei:
“ Kijk, wist je dat ik elke week naar de gevangenis ga om voor jouw vrienden te bidden?”

De crimineel antwoordde:
“Nee dit wist ik niet, vertelt u de waarheid?”

Toen begon de crimineel de pastor vragen te stellen, zoals de namen van de gevangenbewaarders, de naam van de directeur van de gevangenis, enz.., Gewoon om te zien of het waar was dat de pastor daar naartoe ging.

Toen vertrokken ze, maar ze keerden de volgende dag terug. Nogmaals kwamen de 6 gewapende mannen de kerk in en werden weer ontvangen door de pastor. Hun leider zei toen:

“Kijk, we gingen kijken of het waar was dat u naar de gevangenis bent gegaan om te bidden voor onze gevangengenomen vrienden en we ontdekten dat het waar was. Sommigen van hen vroegen ons zelfs om de kerk niets te doen, maar om voor jullie te zorgen, omdat jullie echt mannen van God zijn!”

Kijk hoe sterk Bisschop!

Een van hen zei:

“We zullen niets stelen, maar zoals veel handelaars hier doen, en zelfs kerken, zult u ons een maandelijks bedrag betalen, zodat we de kerk niet zullen beroven.”

De pastor antwoordde:

– “Jongen, ik kan en zal je niets geven. Ik heb niets, alles is hier van God!”

De criminelen waren stomverbaasd om de moed van de pastor en zeiden:

– Nou, ze zeiden dat jullie, van deze kerk, anders zijn, er zijn veel kerken die ons betalen uit angst en u bent niet eens bang voor ons… Goed dan! Wij zullen jullie beschermen, niemand hier zal u aanraken!

Waarop de pastor antwoordde:
“Wie ons beschermt is God, jongeman!”

Toen zei de crimineel:
– “Oke, pastor! Geef me dan wat kleding.”

De pastor zorgde ervoor dat ze op de volgende dag terugkwamen om wat donatiekleding te ontvangen!

Het is erg sterk bisschop, want hier doen de criminelen veel aan “Afpersing”. Ze bedreigen handelaren, buschauffeurs en zelfs kerken, die ze dreigen te vermoorden als ze geen maandelijks bedrag betalen. En ze vermoorden hun ook echt, bisschop! Elke dag zijn er vanwege deze reden meldingen van moorden in het land, en kijk, alleen onze God en het werk in de gevangenis maken het verschil.

We zijn onlangs in staat geweest om formeel de gevangenis binnen te gaan, omdat ze hier veel obstakels plaatsen, maar dankzij God hebben we dat overwonnen en kijk eens nu naar het resultaat! We zaaien voor de hemel en oogsten hier op aarde!

Erg sterk!

Een knuffel voor u en mevrouw Ester!

Bisschop Jean Carturani

Lees meer:
– 1e Dag van de Vasten van Daniël
– 2e Dag van de Vasten van Daniël
– 3e Dag van de Vasten van Daniël
– 4eDag van de Vasten van Daniël

Gerelateerde artikelen

2 Responses to 5e dag van de Vasten van Daniël

  1. Jenoa29 de Janeiro de 2018

    Heel sterk God is trouw we moeten
    Niet de mensen vrezen maar God.

  2. Alexandra30 de Janeiro de 2018

    Echt mooi, wanneer men God vreest zal hij ons nooit laten vallen.

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*