Clandestienen van het Geloof

In een clandestiene (geheime) kerk in de Sovjet-Unie in 1978 was men een lied aan het zingen voor Jezus, toen soldaten met geweren in de handen binnenvielen.

De dienst werd gelijk onderbroken door de soldaten van het sovjetleger die de plaats wreed binnenvielen.

Niemand wist hoe zij die geheime kerk hadden achterhaalt. Ze kwamen al een lange tijd op diezelfde plaats samen.

Zij schreeuwden: “Wat zijn jullie hier aan het doen!
Zijn jullie een denkbeeldige God aan het aanbidden?”

De leden van de kerk waren geschrokken en dachten dat er, hoogstwaarschijnlijk meer gewapende soldaten buiten op hun stonden te wachten om ze naar de gevangenis te brengen. Maar wat er zou gebeuren, was erger dan simpelweg gevangen worden genomen.

Opeens schreeuwde de soldaat die de leiding had:
“Iedereen die trouw aan God is, ga aan de rechterkant van de kerk staan, omdat jullie doodgeschoten zullen worden vanwege jullie geloof. Jullie beslissen of jullie zullen leven of sterven. Degenen die trouw zijn aan deze “zogenaamde” God zullen sterven, maar degenen die Hem verloochenen zullen vrij gelaten worden.”

Vijf minuten geleden was iedereen lofprijzingen voor God aan het zingen, maar nu was het een kwestie van leven of dood.

Velen stonden op en gingen naar links, een aantal moedigen hadden zichzelf aan de rechterkant gezet, terwijl ze snel hun laatste gebeden deden.

Familieleden werden gescheiden en wilden bij elkaar blijven, maar een aantal waren aan één kant en de anderen aan de andere kant. Een soldaat zei: “Jullie aan de linkerkant kunnen weg.”

Zij verlieten de plaats zonder in de ogen van hun familieleden te kunnen kijken, die kort daarna zouden sterven. Ze schaamden zich heel erg.

Toen alleen de mensen aan de rechterkant overgebleven waren, legden ze hun wapens op de stoelen en zeiden tegen hun: “Wij zijn ook christenen! Maar we wilden God aanbidden zonder de hypocrieten. Laten we nu doorgaan met de dienst.”

Vandaag lijkt het erg hier op.
Het is elke dag steeds moeilijker om de ware christenen van de kopieën te onderscheiden. Mensen die bekeerd en overtuigd zijn, mengen zich in de menigte. Maar het uur van de waarheid is aan het komen, en wie niet waarachtig is, zal de waarheid niet kunnen verdragen.

Geef deze trouwe en ware getuigenis door en schaamt u zich niet, zoals degenen die naar de linkerkant gingen!

Bisschop Edir Macedo