De 21 Dagen Vasten van Daniël

Gebruik deze tijd om uw gedachten te detoxen en uw geest te voeden.

Er is bewijs van de invloed die social media in het algemeen heeft, op mensen. Voornamelijk het internet, beïnvloed het gedrag en de gewoontes doormiddel van sociale netwerken.

Het internet heeft, ongetwijfeld, ontelbare voordelen tot de mensen gebracht. Maar zijn misbruik en overgebruik heeft naar fysieke, psychische en zelfs relatieproblemen geleid.

Sommige experten geloof dat het overmatig gebruik van technologie, de mens meer gestrest, impulsiever en vergeetachtiger maken.

Met andere woorden, er is geen twijfel dat we makkelijk beïnvloed worden door de inhoud die we consumeren, hetzij door het internet of andere dingen, zoals de krant, tijdschriften en de televisie met al die reclames, films, dramaseries en meer.

Daarom is het belangrijk om selectief te zijn met de inhoud die we consumeren, omdat het onze gedachten besmet en onze focus weghaalt van wat er werkelijk toedoet.

Wat is de Vasten van Daniël?

De Vasten van Daniël is gebaseerd op een gebeurtenis die beschreven word in hoofdstuk 10 van het boek van Daniël. Hier vastte hij gedurende 21 dagen om gunst, wijsheid en kennis in God te vinden.

Gedurende deze 21 dagen isoleren we ons en vermijden we seculiere informatie, sport, plezier en amusement; dat wil zeggen, alles wat onze focus van God af zal leiden. Het is moeilijk omdat mensen normaal gesproken goed geïnformeerd willen worden. Maar gedurende deze 21 dagen zullen ze afstand nemen van de informatie van deze wereld en alleen worden geïnformeerd over de dingen die gebeuren in het Koninkrijk van God.

Tegenwoordig is er tussen de lijst met dingen die onze relatie met God in de weg staan, altijd afleiding aanwezig, en ze komen voor in alle vormen van amusement en wereldlijke informatie die ons constant bombarderen. De Here Jezus zei: “Wie oren heeft om te horen, laat hij horen!” (Matteüs 13:9). Dat is precies waar de vasten van Daniël voor is – om onze oren te openen voor de Stem van God.

10 Voordelen van de Vasten van Daniel:

1) Het helpt u om rustiger te slapen.

2) Het vermindert angst.

3) Het helpt u om intiemer met God te zijn

4) Het vergroot uw geloof.

5) Het geeft u innerlijke rust.

6) Het verbetert uw concentratievermogen.

7) Het vergroot uw geestelijke visie.

8) Het verbreedt uw begrip.

9) Het helpt u om uw angsten en zorgen te bestrijden.

10) Het helpt u om de Heilige Geest te ontvangen.

Wat dien ik te doen?

Gedurende deze tijd dient u dagelijks over het Woord van God te mediteren en te investeren in dingen die uw geloof bevoordelen.

Grijp deze kans om u te verdiepen in de dingen die uw ziel opbouwen, zonder de afleidingen van de wereld. U kunt exclusieve content bekijken op UniverVideo.com, een platform met christelijke video’s, animaties, films, documentaires.

U kunt ook onze sociale platforms, blogs en de berichten volgen die we op onze website, universelekerk.be, plaatsen.

De Universele Kerken zijn klaar om aanstaande zondag (13/12/2020)
weer met de diensten te beginnen. Volgens de nieuwe regels bepaald door de autoriteiten.
De diensten op (Zondag – Erediensten) om 8u, 9u, 10u en ook 12u –
( Maanddag tot en met vrijdag ) om 10u, 15u en ook 19:30u.
— Adres: Dendermondse Steenweg 52, 9300 Stad van Aalst —
Voor meer informatie 📞 of Whatsapp – 0486 54 73 57