Post Image

LOGO

De Discipline van het Koninkrijk…

De Discipline van het Koninkrijk van God

Het Koninkrijk van God is gemaakt uit perfecte discipline. De kerk, dat net zoals het Lichaam van de Here Jezus Christus is, waarvan Hij het hoofd is, wordt gemaakt uit degenen die uit de Geest van God geboren zijn. Dit Lichaam is in harmonie, omdat het op een perfecte wijze functioneert. In het Lichaam is er een discipline dat gedefinieerd wordt door elk lid. Een ieder is op zijn eigen plek, waardoor het in harmonie functioneert met het Hoofd. En het Koninkrijk van God.

De ware Geestelijke Kerk en niet de institutionele kerken, functioneren op dezelfde manier als het menselijk lichaam. Wanneer het voedsel naar de mond gebracht wordt, hebben de tanden het werk om het te kauwen, de enzymen worden geproduceerd in de maag, die zich aan het voorbereiden is om het eten te ontvangen. Hier, nadat het werk van de spijsvertering is afgerond, wordt het bolletje voedsel naar de darmen gebracht, waar het orgaan hetgeen dat belangrijk is bewaart en het brengt naar het bloed, wat niet nodig is, wordt verdreven. Alles functioneert op een perfecte manier.

Maar wanneer er bedorven eten of iets dat niet goed voor het lichaam is wordt gegeten, gebeurd het vaak dat de persoon hoofdpijn en de neiging om over te geven heeft. Het lichaam wijst dat eten af omdat het vreemd is voor hem.

Zo is de Kerk van Jezus. Ook in hem is er discipline. Wanneer er iemand van de institutie van de kerk niet volgens deze harmonie leeft, vergaat de welzijn van het lichaam. Vooral wanneer er binnen in hem een opstand, slechte gevoelens zoals haat of bitterheid, omdat volgens de persoon er onrechtvaardig gehandeld is. Vroeger of later wordt hij door het eigen lichaam verdreven. Wanneer de discipline gebroken wordt, lijd het hele lichaam. Om deze reden is de harmonieuze discipline van fundamentele belang voor ons.

Wanneer wij praten over de Kerk van onze Here Jezus, refereren wij naar het Lichaam van Jezus. Het Lichaam van de Heer is gedisciplineerd en werkt in harmonie. Wanneer een orgaan “amen” zegt, is iedereen het er mee eens. Er is geen onderscheid, iedereen is belangrijk omdat ze alleen deel uitmaken van het Lichaam van Christus.

Een ieder heeft zijn eigen plek in dit Lichaam. En als er in het midden van hen een element dat schadelijk is aan het lichaam, dat moeite veroorzaakt, wordt dit gebracht naar een element dat verdeeld, wat bitterheid voortbrengt en het verspreid naar de anderen. En om deze harmonie te restaureren, moet hij uitgedreven worden omdat het een vreemd lichaam is. Hij mag daar niet blijven omdat het schade brengt aan het gehele lichaam. Inclusief het Hoofd, dat de Here Jezus is dat het ook voelt, wanneer er in Hem, Zijn Lichaam, een element is dat schade brengt.

Zo is de Kerk, er mag niks overwogen worden wanneer er een vreemd lichaam een verbond heeft met het Lichaam van Christus. Kunnen we een schadelijk element beschouwen voor de perfecte werking van het lichaam omdat het een gezin heeft, vele jaren kerk heeft, etc? Onze plicht is om dit kwaad uit te stoten en te rapporteren aan de leiders, zodat dezen de noodzakelijke maatregelen nemen. Is dit onrechtvaardigheid?

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*