De gekheid van het offerend geloof

Hoe te geloven dat door het roepen van zwakke mensen om naar de strijd te gaan, zij kunnen overwinnen? (Zie Joel 3:10)

Hoe te geloven dat door aan weduwen alles te vragen die ze hebben, ze geholpen kunnen worden? (Zie 1 Koningen 17:8-15 en Marcos 12:41-44)

Hoe te geloven dat, nadat iemand alles heeft achtergelaten, de persoon 100 keer meer terug zal ontvangen en het eeuwig leven? (Zie Marcos 10:28-30)

We hebben deze en vele andere bijbelse voorbeelden!
Maar wie niet in de Bijbel gelooft, overweegt wat er in de Universele kerk gebeurt.

Hoe is het mogelijk dat een instituut die zo vervolgt werd, sinds het begon te groeien en verspreiden over de gehele wereld, een meerderheid van de leden heeft die nu ondernemers zijn, die failliet en ongeloofwaardig naar de kerk kwamen, maar door het geloof alles hebben kunnen opbouwen dat verloren was, en hiernaast veel meer hebben gewonnen?

Hoe is het mogelijk dat mensen die uitgesloten waren van de samenleving, zonder geen enkele vooruitzichten voor het leven, vandaag vereerden en gerespecteerden moeders en vaders van de familie zijn?

Er zijn zoveel wonderen… zoals de genezing van ziektes die als ongeneselijk werden beschouwd, doden die werden opgewekt enz. Het is alleen kijken, voornamelijk naar de getuigenissen van de Campagnes van Israël.

Alles begon met iemand waarin men, in de kerk waar hij lid was, niet geloofde. Door pastors die twijfelden aan zijn roeping van God. Het begon ook met een gekheid!

Wie bij zijn volle verstand geeft een stabiele baan van 16 jaar op, nadat een van zijn dochters geboren werd met een ernstige gezondheidsprobleem en nog verschillende chirurgische ingrepen nodig zou hebben?

Het is zoveel gekheid dat we veel pagina’s kunnen schrijven. Tenslotte, het zijn 40 jaren van gekheid!!!

Als niemand u “gek” noemt vanwege uw actie op het Altaar, vergeet het!
Aan u werd dit geloof niet geopenbaard.

Met dan aan: Bisschop Clodomir Santos