templo“Welaan, doe al wat in uw hart is, want de HERE is met u” (2 Samuël 7:3).
Dit waren de woorden die tegen David gezegd werden toen hij de Tempel voor God wilde bouwen.
God is degene die zowel het willen als het realiseren veroorzaakt, volgens Zijn goede voornemen. Hij plaatste dit verlangen in het hart van David en hij plaatste hem ook in het hart van bisschop Macedo.
Wij hebben in het werk van God al verschillende “verschilmakers” gezien die een ervoor en erna effect hebben gehad, zoals de gevangenschap van de bisschop in 1992. Maar wanneer wij het over de Tempel van Salomo hebben, dan schiet de grootte van deze “verschilmaker” ons verstand en verwachtingen ver te boven, simpelweg vanwege het feit dat het Woord van God zegt:
“De toekomstige heerlijkheid van dit huis zal groter zijn dan de vorige, zegt de HERE der heerscharen; op deze plaats zal Ik heil geven, luidt het woord van de HERE der heerscharen” (Haggai 2:9).
Als in dat tijdperk het antwoord van God, in de Tempel die gebouwd werd door Salomo, iets buitengewoons was, stel u zich dan voor in deze Tempel die in São Paulo, Brazilië, gebouwd wordt?
Er zijn data die onvergetelijk zijn, omdat zij gemarkeerd werden door belangrijke gebeurtenissen. De inauguratie van de Tempel in 2014 is iets dat gemarkeerd zal worden in de geschiedenis van de wereld en ook in onze levens.
Ik kan niet wachten!
Met dank aan: bisschop Djalma Bezerra