Post Image

LOGO

De opstandige ziet geen risico’s

God zoekt tussen de christenen mannen en vrouwen die, zoals Jozua en Kaleb in opstand zijn:

“… wij zullen het land in bezit nemen, want wij zullen het zeker overmeesteren. […] Als de HEERE ons genegen is, zal Hij ons in dat land brengen en zal Hij het ons geven, een land dat overvloeit van melk en honing. Alleen, kom tegen de HEERE niet in opstand, en u, wees niet bevreesd voor de bevolking van het land, want zij zijn ons tot voedsel, hun schaduw is van hen geweken, en de HEERE is met ons. Wees niet bevreesd voor hen!” (Numeri 13:30 en 14:8-9)

God is op zoek naar mensen die in opstand zijn, zoals de Leviet wiens vrouw werd misbruikt door mannen van Gibea. Hij ondernam een actie, zoals geschreven staat:

“Zoiets is niet gebeurd of gezien, vanaf de dag dat de Israëlieten uit het land Egypte zijn weggetrokken tot op deze dag” (Richteren 19:30).

De opstand is de brandstof van het geloof en de moed. Een persoon die in opstand is, verliest het besef van gevaar en angst en gaat er helemaal voor. Hij onderneemt acties, gaat voor alles of niets, zet zichzelf in een totale afhankelijkheid van God, geeft zijn leven, zijn alles en zijn wil in de handen van Hem.

Waarom bent u bang als u de Heilige Geest hebt en van God bent? Waarom accepteert u passief de huidige situatie? Waarom accepteert u dat de Geschriften op papier blijven? Waarom een leven hebben dat hetzelfde is of erger dan die van uw buren, familieleden en vrienden, die zelfs uw God bespotten? Kom nu in opstand! Precies hier waar u dit woord aan het lezen bent, zoals David deed:

“Hoelang nog, HEERE? Zult u mij voor altijd vergeten? Hoelang zult U Uw aangezicht nog voor mij verbergen? Hoelang zal ik nog plannen maken in mijn ziel, verdriet hebben in mijn hart, dag na dag? Hoelang zal mijn vijand zich nog boven mij verheffen?” (Psalmen 13:2-3)

Weet u tot wanneer? Totdat u van het lauwe naar de warmte gaat; van de twijfel naar het geloof; totdat u de religiositeit weggooit en doet op het Altaar wat u nog nooit hebt gedaan. Dit is het moment. Dit is uw beurt.

God zegent jullie!

Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*