Post Image

LOGO

DE WEG TERUG

Rosana_Soraia02 Mijn leven begon niet al te goed. Net nadat ik geboren werd, gingen mijn ouders uit elkaar. Dus ik werd eigenlijk verwelkomd in een gebroken gezin. Ik groeide op met twee oudere broers en een oudere zus, die mijn moeder veel stress en zorgen brachten.

Het was pijnlijk om haar te zien lijden vanwege mijn broers en zus. Mijn moeder besloot om een reis naar ons moederland te maken en na een tijdje leerde ze daar de UKGR kennen. Toen ze weer terug was, vond ze de dichtstbijzijnde UKGR Centrum en ik begon de bijeenkomsten samen met haar bij te wonen. Ik werd zelfs lid van de JvO Jongerengroep. Toen ik 15 werd, begon ik me als het buitenbeentje te voelen, omdat ik naar de UKGR ging. Ik keek om mij heen en zag iedereen lol hebben, naar feestjes gaan en relaties beginnen. Iedereen behalve ik! Ik dacht dat ik achterbleef en wilde dat ook allemaal meemaken. Korte tijd later besloot ik de JvO te verlaten en de “verborgen” wereld om mij heen te ontdekken.

Beroofd van onschuld

Als een resultaat van het niet waarderen van de dingen die ik had geleerd in de UKGR en de JvO, veranderde mijn leven in een hel.

Tussen de leeftijd van 15 en 17 werd ik meerdere malen verkracht. Zodoende ontwikkelde ik een intense haat tegen alle mannen. Hoewel wraak toentertijd mijn motto was, huilde ik diep van binnen om hulp.

Ik wilde aandacht omdat ik me eenzaam voelde en ik deed alsof ik lachte omdat ik het niet oprecht kon doen. Alle kleren die ik droeg, waren uitdagend, omdat ik dacht dat het de enige manier was om de juiste aandacht te krijgen, maar ik zag later in dat dit nep was. Een tijd later, raakte ik vanwege mijn losbandige leven zwanger en kreeg ik ook een SOA (Seksueel Overdraagbare Aandoening).

De weg terug

Ik beviel van mijn kind en begon weer naar de UKGR te gaan, maar dit keer was ik vastbesloten om mijn leven te veranderen. In de UKGR werd ik met open armen ontvangen. Ik werd begeleid om een nieuwe start in het leven te maken.

Ik stopte om te gaan met mijn oude “vrienden” en begon me te focussen op mijn toekomst. Ik begon ook de relatie met mijn familie te herbouwen, nam wekelijks deel aan de bijeenkomsten en was vastbesloten om mijn leven compleet te transformeren en vandaag de dag is dat precies wat ik heb! Ik studeer nu Engels en communicatie aan de Universiteit en ik ben heel gelukkig!

Rosana Soraia 

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*