Post Image

LOGO

Fanatieke supporter

Hoe wordt een fanatieke supporter geboren? Hoe kunt u het risico uitleggen van het verliezen van een leven vanwege de passie?

Een passie voor de ene of andere club. Is dit verklaarbaar of onverklaarbaar?

Een ding is zeker: de fanatieke denkt niet. Hij voelt alleen.

Fanatisme is het resultaat van een verblindde hechting. Hetzij in een religie, een partij, een club of een persoon.

De fanatieke supporter wordt niet geboren wanneer de persoon al volwassen is. Het fanatisme begint wanneer de persoon nog een kind is.

Wanneer het verstand niet wordt gebruikt, wordt al de energie gestopt in de gevoelens van het hart.

De ouders beginnen dit proces van “bekering” door het kind naar volle stadions te brengen.

De overvloedige kleuren, in combinatie met het cheerleaders, stimuleert de toetreding van de verblinding. Vanaf dat moment is het kind bezeten door de passie. Dit neemt hij mee voor de rest van zijn leven.

Hij is instaat om van religie te veranderen, van man of vrouw, van werk, met alles, behalve de club. Wat is de winst van dit alles? Niks!

Als voormalige voetbalsupporter, kan ik garanderen dat er meer teleurstellingen en boosheden zijn dan blijdschap. Dit gebeurd met alle supporters en zelfs tijdens de blijdschap, voegt het niks toe.

De jongvolwassene begint met zijn studie, ontvangt informatie, ideeën en gedachtes. Hij ontvangt de academische training. Als hij het toepast in de studies en die informatie in praktijk zet, is zijn toekomst gegarandeerd. Ten minste in theorie. Dit geldt niet voor het intelligente geloof.

Zij wordt niet zomaar geboren en ook niet door de bemoeienis van anderen. Het is een openbaring dat komt van de Troon van de Allerhoogste. Jesaja 53.1 Zoals iets dat extreem subliem, waardevol en machtig is, is de openbaring van het bovennatuurlijke geloof hetgeen dat dromen veranderd in de realiteit. Het brengt het bestaan van hetgeen dat niet bestaat. Het heeft geen limiet.

Zo was dat ook met Abraham. Hij hoorde de Stem van God en gehoorzaamde Zijn begeleiding. Het resultaat: hij werd de zegen. Er waren geen limieten in zijn gehele leven.

“Abraham nu was oud en op dagen gekomen en de HEERE had Abraham in alles gezegend.” (Genesis 24:1)

Hoe kunnen wij deze kwaliteit van geloof uitleggen?

Dit valt niet uit te leggen. Leef alleen door middel van de gehoorzaamheid. Abraham was het begin van het intelligente geloof.

Denk met mij mee: “Als ik een verbond heb met de Schepper, zal niets onmogelijk voor me zijn!” Deze overtuiging brengt u naar de onvoorwaardelijke gehoorzaamheid. En ook naar de zegens.

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*