Post Image

LOGO

Het ontwaken van het geloof

Elk levend wezen, hoe sterk of intelligent hij ook is, is niet in staat om welke handeling dan ook te verrichten als hij aan het slapen is. Op dezelfde manier kan geen enkele machine, hoe krachtig het ook mag zijn, iets doen als het uitgeschakeld is.

Wanneer levende wezens en machines in een staat van rust zijn, betekent dit dat hun functies op dat moment niet uitgeoefend kunnen worden, hoe natuurlijk en simpel het ook mag zijn. De slaap of gebrek aan energie maakt hun fragiel, kwetsbaar, onwerkzaam en nutteloos.

Zo is het geloof ook wanneer het slaapt. Het dient nergens voor en het maakt geen verschil of het bestaat of niet. Wat baat het om kracht te hebben en het niet te gebruiken, of iets te hebben die niet doet wat het zou moeten doen?

Om ons te stimuleren om het geloof uit te oefenen – wetende dat wanneer we het uitoefenen, we alles bereiken die we willen en nodig hebben – liet God Zijn Woord achter wat noodzakelijk is om het te ontwaken. Hij liet Zijn begeleiding achter, in de vorm van geboden, adviezen, vermaningen en beloftes; de gereedschappen zoals gebed, vasten, tienden, offerandes en voorstellen; en de voorbeelden, de daden van de helden van het geloof en hun vruchten. Dit alles is in staat om ons geloof te doen schudden. Het vereist van ons een handeling en spoort ons aan om iets te doen met betrekking tot hetgeen dat ons werd voorgesteld en geleerd.

Het geloof dient ontwaakt te worden, zodat we kunnen realiseren wat gemaakt werd om te realiseren. Zoals levende wezens dienen we wakker te zijn om de potentie van het geloof uit te oefenen. Zoals machines dienen we aangesloten te zijn om werken uit te voeren. Het is niet met woorden of met het bewustzijn van wat u dient te doen dat we het geloof laten functioneren, maar het zijn met handelingen. Als u geen acties onderneemt, is uw geloof aan het slapen en dient het nergens voor, omdat het u niets zult brengen. De grootste karakteristiek van slaap is passiviteit en de grootste teken dat iets ontwaakt is, is de actie.

Misschien heeft u bij God geklaagd vanwege iets dat Hij u niet heeft gegeven, terwijl in feite, Hij u alle condities heeft gegeven om wat u wilt te veroveren. Deze condities zitten in uw geloof. De kwestie is niet dat God gestopt is met geven, maar de kwestie is wat u gestopt bent met doen met hetgeen dat Hij u heeft gegeven. Wat heeft u met uw geloof gedaan? Het geloof is een cadeau van God voor een ieder van ons, maar wij zijn degenen die kiezen of we dit cadeau goed gebruiken of we het stof laten opdoen.

Terwijl uw geloof slaapt, bevindt uw overwinning zich ook in een diepe slaap. Maar het ontwaken van het geloof, is het ontwaken van het leven dat u wilt leven.

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*