Het verschil

“Dan zult u opnieuw het onderscheid zien tussen een rechtvaardige en een goddeloze, tussen wie God dient en wie Hem niet dient.” (Maleachi 3:18)

De ergste crisis die er bestaat is niet de economische, politieke of in de gezondheid, maar de geestelijke! Dit zien we in het leven van de mensen van de kerk, het verschil tussen het echte geloof en het bedrieglijke geloof.

Het geloof van de profeten van Baäl was bedrieglijk, daarom bevatte het geen VUUR (1 Koningen 18:21-29). Als er geen VUUR is, dat komt omdat het geloof nog niet in een echte vorm gemanifesteerd is.

Om te onderzoeken of het geloof echt of nep is, is het noodzakelijk om het met het Woord te confronteren. Als het overeenkomt met wat in het Woord is bepaald, dan is het echt, anders is het het tegenovergestelde, bedrieglijk!

Elia nam de profeten van Baäl mee naar deze confrontatie en liet hen zien hoe misleid ze waren.

Wij, zoals Elia van de 21ste eeuw, moeten de ogen van de mensen openen en hen bevrijden van het bedrieglijke geloof dat alleen maar bedriegt, het leven vertraagt en ze uitgedoofd laat binnen de kerk, zonder het VUUR van de Heilige Geest.

Met dank aan: Bisschop André Cajeu