Post Image

LOGO

Hoe te voorkomen dat u in…

Hoe te voorkomen dat u in de zonde valt?

Wanneer we horen over mensen die in het geloof waren en plotseling in de zonde vielen en zichzelf in de wereld wierpen, worden we geschokt. Hoe kan iemand die zo vaak door God gebruikt werd afstand van Hem nemen? Dit gebeurt al sinds de eerste mens die God schiep, Adam.

Ik heb me altijd afgevraagd waarom Adam de verboden vrucht accepteerde die Eva aan hem gaf. Hij wist hoe verkeerd dat was en wat het hem zou kosten om te verliezen, maar hij aanvaardde het zonder te vragen, zonder zelfs maar twee keer na te denken. Adam viel daar, maar het kwam niet uit het niets, het was niet plotseling, het was niet omdat hij “onoplettend” was. Laten we een beetje teruggaan voordat dit gebeurde …

Voordat Eva in zijn leven kwam, had Adam alleen God. Het was met God dat hij sprak, van zoon tot vader. En God, de beste Vader van de wereld, leerde hem alles, van hoe hij van de aarde kan profiteren tot hoe hij moet waken tegen het kwaad. En als een goede Vader plantte Hij een tuin zodat Adam een referentie zou hebben van hoe de aarde zou blijven door erin te werken. Daar maakte hij woningen en kreeg hij de taak om alle dieren te benoemen. God en Adam liepen samen, in één harmonie. Als Adam wilde praten, sprak hij met God. Het lijkt erop dat God de vrouw niet eerder heeft geschapen om Adam alleen te hebben, alsof Hij kon zeggen: “Binnenkort zal er iemand anders in je leven komen, vergeet niet wat we eens waren, zoon!”

Nou, Adam was het vergeten. Dat was zijn eerste fout. Toen Eva verscheen, gaf Adam haar al zijn aandacht, en beetje bij beetje, zonder zelfs zichzelf waar te nemen, wendde hij zich af van God, van zijn Vader. Het was niet daar dat hij zondigde, maar het was daar dat hij zich afwendde.

Voordat iemand in de zonde valt, wendt hij zich af. En de afwijking is meestal zo klein dat wat kort daarna meestal wordt gezegd is “God begrijpt het” of “het is geen zonde” of zelfs “mijn geweten beschuldigt mij niet!” Ja, al die argumenten zijn waar. God begrijpt alles wat we doen, niet alles is een zonde, en ons geweten beschuldigt ons alleen als we in de zonde zijn. Maar het punt hier is de afwijking… de afwijking is geen zonde.

Toen Adam meer aandacht begon te geven aan Eva, zondigde hij niet, maar hij dwaalde af van een uiterst belangrijke factor in zijn leven: God op de eerste plaats. Toen hij meer aandacht aan Eva besteedde, neigde hij om haar op de eerste plaats te zetten, en dat was precies wat hij vervolgens deed. Fout nummer twee.

Adam wilde Eva behagen. Als we iemand willen behagen zonder aan God te denken, zullen we Hem zeker mishagen. En om iemand te behagen, zult u horen wat deze persoon te zeggen heeft, zelfs als het tegen uw geloof en principes ingaat. Fout nummer drie.

Adam luisterde naar Eva. Was dat niet wat God over hem zei?

“Omdat u geluisterd hebt naar de stem van uw vrouw…” (Genesis 3:17)

Het is niet fout om naar uw vrouw te luisteren, maar om naar haar te luisteren ten koste van de Stem van God, ja, het is fout. En zo kwam het dat Adam in de zonde viel. Toen Eva hem de vrucht gaf, at hij het.

Merk op dat deze drie fouten en afwijkingen één ding gemeen hebben: iemand nam de plaats van God in.

1. Adam wendde zijn aandacht af van God om het aan Eva te geven.
2. Adam wilde meer Eva behagen dan God.
3. Adam luisterde meer naar Eva dan naar God.

Drie afwijkingen waren genoeg voor Adam om in de zonde te vallen. Pas nadat Adam van de vrucht had gegeten, openden hun ogen, oftewel, als hij zich niet van God had afgeweken, zou hij genoeg vrees voor Hem hebben om Eva onmiddellijk te berispen. Ze zou het niet leuk, maar wat er op dat moment voor Adam zou toe doen, is dat God een welbehagen erin zou hebben.

Wilt u tot de dood trouw zijn aan God?
Wilt u uw behoudenis voor altijd behouden?
Zet God op de eerste plaats in ALLES, ALTIJD, KOSTE WAT HET KOST.

In geloof.

Met dank aan: Cristiane Cardoso

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*