vrouwJoodse vrouw accepteert de Here Jezus
Goedemorgen bisschop!
Ik wilde graag iets met u delen dat vorige week is gebeurd.
Ik wil u vertellen dat onze zondagochtend diensten, gericht op de Amerikanen, vrucht beginnen te dragen. Langzamerhand beginnen er meer mensen van Indische, Haïtiaanse, Amerikaanse en Israëlische afkomst naar deze diensten te komen. Dat klopt bisschop, een Amerikaans Joods gezin begon een paar weken geleden naar de kerk te komen en de moeder van het gezin kwam zonder een zondag te missen.
Op zondag 3 augustus kwamen alleen twee van haar kinderen naar de dienst. Na de dienst vroeg ik aan de dochter waar haar moeder was. Ze zei dat haar moeder erg zwak was, omdat de kanker erger was geworden en dat ze in het ziekenhuis lag (kanker is iets veelvoorkomends onder de Amerikanen. Een paar dagen geleden baden wij voor een evangelische pastor uit Fort Lauderdale, die 24 jaar in de bediening zit en werd gediagnosticeerd met botkanker).
Diezelfde zondagmiddag ging ik met mijn vrouw Camila naar het ziekenhuis om de Joodse vrouw te bezoeken. Er waren veel familieleden in en om het ziekenhuis. Omdat er niet zoveel mensen tegelijkertijd in een ziekenhuiskamer mochten, ging iedereen weg behalve een kerklid die met ons meekwam, Camila en ik.
Bisschop, ik verklaarde haar op dat moment genezen met al mijn geloof. Ik vertelde haar dat ze de situatie niet kon accepteren en dat ze al een winnaar was, omdat ze de Here Jezus aan het zoeken was. Ze bedankte me. Toen vroeg ik haar om haar ogen te sluiten en haar ziel over te geven aan de Here Jezus. Ze herhaalde woord voor woord, “Ik accepteer de Here Jezus als de Redder van mijn ziel.” Na het gebed bedankte ik de familie voor het toelaten van ons bezoek en daarna gingen wij terug naar de kerk.
Bisschop, dit gebeurde op zondag 3 augustus, op maandag 4 augustus, bezweek ze aan de kanker en stierf. Ook al was zij Joods, zij ging tegen alles, wat ze gedurende haar hele leven had geleerd en de wensen van haar familie, in en zij accepteerde de Here Jezus Christus. Vandaag, geloof ik dat zij in de armen van de Here Jezus is.
Zoals u kunt zien op de foto, is zij de vrouw in de laatste rij, ze zit tussen haar kinderen. Dit was de laatste dienst waaraan zij deelnam. Het is interessant dat toen deze foto werd genomen, zij het brood van het Heilig Avondmaal vasthad, terwijl zij haar leven overgaf aan de Here Jezus!
Met vriendelijke groet,
Met dank aan: Pastor Wilon Cardoso