Kinderen van het Vlees VS…

Kinderen van het Vlees VS Kinderen van God

“Maar u bent niet in het vlees, maar in de Geest, wanneer althans de Geest van God in u woont. Maar als iemand de Geest van Christus niet heeft, die is niet van Hem” (Romeinen 8:9).

De apostel Paulus is scherp in zijn uitspraken, omdat vele christenen niet eerlijk waren in hun bekering.

Ondanks het feit dat een aantal het geloof hadden belijd, bleven zij zich nog overgeven aan de plezieren van het vlees en waren zij geneigd tot de emoties van het hart. Dit gebeurt met vele christenen die het Woord van de Waarheid kennen. Ze blijven jaren in de kerk, maar kunnen hun levens niet in het centrum van de wil van God zetten.

Ze leven in een geestelijke lauwheid en kunnen hierdoor de Heilige Geest niet ontvangen. Zij worden kinderen van het vlees genoemd, die altijd de Begeleiding van de Geest weerstaan.

Zij zijn altijd betrokken bij conflicten en klagen constant over de kerk, de pastor en andere mensen.

Hiernaast zijn ze nooit tevreden met niets en vinden ze altijd een reden om te bekritiseren. Een paar proberen anderen of zichzelf te bedriegen, zeggende dat ze vol van de Heilige Geest zijn, maar hun handelingen tonen hun ware aard (zie Johannes 8:47).

Bisschop Edir Macedo