esperarMEN ZEGT “WIE WACHT BEREIKT ALTIJD…” MAAR BETEKENT DIT DAT WE DIT BIJ ALLES IN HET LEVEN KUNNEN TOEPASSEN?
We wachten en wachten… en wachten nog meer, want het minuut dat we wilde opgeven kon een grote verschil maken. Maar is het nou werkelijk zo dat voor alles in het leven een goede “wachtsessie” werkt?
Nou, vandaag zullen we specifiek praten over het belang van niet wachten op onze familieleden om te doen wat alleen God kan doen. Maar, hoezo? Rustig maar, ik zal beginnen met dit uit te leggen…
Er zijn vele vaders, moeders, zonen of broers die geloven dat hun familielid niet verandert omdat ze het niet willen of omdat het simpelweg een “kwestie van tijd” is… dat de vader de alcoholverslaving verlaat, de broer met de drugs stopt, de moeder stopt om nerveus en depressief te zijn of dat de werkloosheid en financiële instabiliteit deel uit blijft maken van de familie.
Wachten maakt geen enkel verschil, vooral als het niet gebaseerd is op de Beloftes van God, dat telkens uitgeoefend dient te worden door het bewuste Geloof. Dus, kan hoop alleen plannen, karakter, gedachtes, doelen, het hart of het leven van een persoon doen transformeren? NEE! Tenzij God degene is die dat doet, kan niets dat doen.
En omdat velen hier afhankelijk van blijven, blijven zij ten onrechte wachten op een familielid om te doen wat alleen God kon en kan doen. Hierdoor ontstaan er uiteindelijk andere serieuze problemen…
Ja, een ieder van ons kan het wel moeilijkste doen, maar het onmogelijke kan alleen God doen!
Beantwoord mij eerlijk: heeft u voor uw familie het moeilijkste gedaan, zodat God het onmogelijke zou doen? Of verwachtte u dat uw familieleden het onmogelijke zouden doen, terwijl alleen God dat kan?

“En hun zaad zal onder de heidenen bekend worden, en hun nakomelingen in het midden der volken; allen, die hen zien zullen, zullen hen kennen, dat zij zijn een zaad, dat de HEERE gezegend heeft” (Jesaja 61.9).

God is met u en ik ook!
Bischop Julio Freitas