Post Image

LOGO

Onze geschiedenis

De Universele Kerk van het Koninkrijk Gods (UKKG) ontstond in 1977 in Brazilië. Zijn oorsprong komt van een evangelisch programma dat geleid werd door bisschop Robert McAlister, een Canadese missionaris met Pinkster tradities.

Edir Macedo – die later de UKKG is begonnen –  was een van de eerste mensen die door dat programma bekeerden. Met de zegen van bisschop McAlister begon hij diensten te houden in een park, in een kleine schuilplaats voor de regen met alleen een dakje als bescherming. Zijn passie was om de behoeftige, minder bedeelde mensen te bereiken die vaak door de gevestigde religies werden buitengesloten.

Hoe het allemaal begon

Naarmate de diensten van Pr. Macedo in populariteit begonnen te groeien, begon hij gebruik te maken van andere openbare ruimtes, zoals oude bioscopen en openbare zalen om de groeiende bijeenkomsten te kunnen huisvesten. Hierdoor kwamen er meer mensen direct van de straat bij de groeiende beweging. Kort daarna opende de UKKG haar eerste kerk in een oud mortuarium.

Meer kerkopeningen volgden en de beweging begon zich al gauw over geheel Brazilië uit te breiden. Vandaag zijn er meer dan 5000 kerken in Brazilië, met de hoofdkerk gevestigd in Rio de Janeiro die een capaciteit heeft van 12.000 mensen en ook dat aantal heeft.

 

Wereldwijdzending

Volgend op een onderzoekend bezoek in de VS werd in 1986 de UKKG gevestigd in New York. Vandaag zijn er kerken in Brooklyn, Manhattan, Miami, Los Angeles en in nog vele andere steden. De UKKG heeft zich daarna ook gevestigd in Canada, Mexico, Argentinië, Paraguay, Venezuela, Colombia, Bolivia, Chili, Guatemala en Ecuador. Er zijn ook kerken in Jamaica, Trinidad en Guyana.

In Europa is de UKKG gevestigd in Engeland, Portugal, Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Polen. Na de val van de Berlijnse muur opende de UKKG haar deuren in Duitsland en na de val van het communisme kwam ook de mogelijkheid om kerken te openen in Rusland en Roemenië.

De eerste UKKG kerk in Afrika werd in 1992 geopend in Angola. Vandaag de dag is de kerk actief in Zuid-Afrika, Mozambique, Kaap Verdië, Kenia, Lesotho, Ivoorkust, Malawi, Uganda en vele andere landen op het continent. In Azië is de UKKG gevestigd in India, de Filippijnen en de eerste kerk die 24 uur open is, in Japan.