Post Image

LOGO

Uiterlijke corruptie

God kent de innerlijke conflicten van de mensen heel goed. Hij heeft ze ook meegemaakt toen Hij hier op de wereld was.

Zijn gebed: “Mijn Vader, als het mogelijk is, laat deze drinkbeker aan Mij voorbijgaan. Maar niet zoals Ik wil, maar zoals U wilt” (Mattheus 26:39, denk hier goed over na.

In de strijden tussen het uiterlijke en het innerlijk, ziel en geest, hart en verstand, vlees en Geest, is er altijd een overwinnaar die de eindbestemming van de ziel beslist,.

Niet altijd overwint de Geest van God het vlees, omdat het vlees, de uiterlijk, de ziel of het hart – alles komt op hetzelfde neer – niet onderworpen is aan de wet (wil van God), dat kan ook niet! Zie Romeinen 8:7.

Maar, de corrupties aan de buitenkant van de mens, oftewel, de werken van het vlees, hebben geen macht om de geestelijke waarden van het innerlijk van de mens te annuleren. Alleen als de persoon het wilt…

De innerlijke mens heeft veel middelen om de uiterlijke mens te neutraliseren.

Het bekennen van de zondes, berouw, gebed, vasten, rouwgewaad, kortom… Middelen om op te staan ontbreken niet.

Bijvoorbeeld, hij viel in de zonde. Ondertussen begint de duivel hem met aandrang te beschuldigen. Zijn geweten doet pijn, want hij weet dat hij verkeerd is.

Wat kan de persoon doen? Zich laten leiden door de wanhoop of de gereedschappen van het geloof gebruiken om op te staan?

Bewust van de onmiddellijke vergeving door een eerlijk bekentenis, handelt hij en ontvangt hij door het geloof meteen de vergeving.

Vanaf dat moment, onderneemt hij de actie om terug te gaan tot de originele staat van vrede met God, door het verlaten van de zonde en van het verleden.

Zo wordt nog een leven gered door middel van een praktisch geloof, dat niets te maken heeft met gevoelens. Slechts gehoorzaamheid.

Dit is het geloof dat door Paulus werd doorgegeven, dat ons leidt om niet wanhopig te raken vanwege een zwakheid van het vlees.

“Daarom verliezen wij de moed niet; integendeel, ook al vergaat onze uiterlijke mens, toch wordt de innerlijke mens van dag tot dag vernieuwd” (2 Korinthiërs 4:16).

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*