banner_vrede
George01Mijn leven veranderde drastisch toen ik na een huwelijk van negentien jaar ging scheiden. Ik begon me eenzaam en verdrietig te voelen en voelde me in de steek gelaten. Door de scheiding zat ik niet goed in mijn vel en was ik mijn vertrouwen in vrouwen helemaal kwijt. Toen begon alle ellende.
 
GEVOLGEN
Ik begon veel te drinken. Mijn drankgebruik was zo ernstig, dat ik op een doordeweekse avond, makkelijk 2 flessen naar binnen kon werken. In het weekend werden dat al gauw 4 of 5 flessen. Daarnaast rookte ik ook veel. Ik had mijn leven niet meer onder controle en raakte vaak betrokken bij ernstige vechtpartijen, vooral vanwege het feit dat ik een hooligan was.
DIEPTEPUNT
Deze situatie ging acht jaar lang door. In die tijd had ik een ellendig leven en alleen maar verdriet, eenzaamheid en pijn in mijn binnenste. Er kwam een moment in mijn leven dat ik dit allemaal spuugzat was en besefte dat ik iets moest doen om dit te veranderen. Ik wilde niet meer leven zoals ik dat deed en nam de beslissing om te veranderen.
DE UKGR
Door een kennis ben ik bij de UKGR terecht gekomen. Zij was al lid van de UKGR en nodigde mij uit om met haar mee te gaan en omdat ik al had besloten om mijn leven te veranderen, heb ik dat gedaan. In de UKGR leerde ik wat ik moest doen om de situatie van mijn leven te veranderen. Ik besloot om de gebedsketting van vrijdag te volgen. Wat ik leerde in die bijeenkomsten zette ik in praktijk. Ik deed er wat mee. Ik wist dat de oplossing voor mijn leven afhankelijk was van mijn innerlijke verandering. Daarom ging ik ook naar de bijeenkomsten van zondag. Iedereen kan luisteren naar wat er gedaan dient te worden om het leven te veranderen, maar als er niks mee gedaan wordt, heeft het totaal geen nut. Ik wist dat als ik veranderingen wilde zien, ik het niet alleen kon laten bij het horen. Ik moest ook praktiseren wat ik daar leerde. Zodoende begon mijn leven stap voor stap te veranderen. Er waren ook moeilijke tijden, maar ik leerde ook dat ik moest volharden.
RESULTAAT
Door dit te doen, maakte mijn leven een ommekeer van 180 graden. Ik drink geen alcohol meer en ben gestopt met roken. Ik vecht niet meer, voel mij nu gelukkig en heb na acht jaar weer rust en vrede in mijn binnenste. Ik geniet van mijn leven en voel me uitstekend. Dit heb ik allemaal kunnen bereiken, doordat ik mijn leven aan God overgaf, streed en bleef volharden voor mijn totale verandering. Ik voel me thuis bij de UKGR, omdat ik hier heb gevonden wat ik al die jaren miste.
George van der Gaag
 
Gael01Ik hield veel van feestjes en uitgaan en was een echte rokkenjager. Maar wat niemand wist was dat ik eigenlijk heel onzeker over mijzelf was. Ik was niet de meest betrouwbare persoon, want ik bedroog mensen heel vaak en was daardoor ook zelf wantrouwig van aard.
Door al deze opstapeling van negatieve gevoelens dronk ik veel, gebruikte ik drugs en rookte sigaretten. De onzekerheid die ik had was zo diepgaand dat het zich ontwikkelde naar een minderwaardigheidscomplex totdat ik uiteindelijk depressief raakte. Hierdoor had ik helemaal nergens zin meer in. Ik bleef de geheel dag thuis en stopte zelfs met werken en naar school gaan. Ik heb 1 jaar school gemist vanwege mijn depressie.
Gezien het feit dat ik voorheen naar het UKGR Centrum ging, besloot ik dat het tijd werd om de hulp die ik daar ooit ontving weer op te zoeken. Ik erkende dat ik mijn problemen niet alleen kon overwinnen en meer positieve energie nodig had. Ik kwam als eerst om voor mijn school situatie te strijden. Toen ik een stage plek kon behalen, ondanks het feit dat het praktisch onmogelijk voor mij leek, zag ik in dat God mij aan het helpen was. Dit motiveerde mij om te blijven komen en tegen mijn andere problemen te vechten.
Vandaag de dag is mijn leven totaal anders. Ik heb geen last meer van depressie of minderwaardigheidscomplexen. Ik ben blij met wie ik ben. Ik gebruik geen drugs meer en rook ook niet meer. Ik heb een eigen bedrijf en ben bijna klaar met mijn studie voor rechten. Ik kan zeggen dat ik nu gelukkig ben en vrede heb.
Gael Mbwete
 
Ted01Sinds jongs af aan heb ik me nooit gelukkig gevoeld. Ik groeide op in een gebroken gezin en voelde me als het buitenbeentje. Ik bouwde een muur om mij heen en liet niemand toe. Omdat ik het gevoel had dat ik niet goed genoeg was, had ik altijd de drang om te presteren. Maar ondanks alle succes wat ik behaalde, voelde ik me toch leeg en depressief.
Mijn liefdesleven was rampzalig. Vanwege mijn verleden en de leegte die ik in mijn binnenste met me meedroeg, had ik last van bindingsangst, omdat ik bang was dat ik toch verlaten zou worden. Toen ik Tabata leerde kennen, introduceerde ze mij aan de UKGR en hoewel ik geen gelovige achtergrond had, ben ik toch met haar meegegaan.
De dingen die daar besproken werden waren heel simpel, duidelijk en praktisch en omdat het mij aansprak, besloot ik om de gebedskettingen te volgen. Door te volharden en mij te baseren op de adviezen en counselingen, begon ik veranderingen in mijzelf op te merken. Ik begon me rustiger en vrijer te voelen, kon ‘s avonds weer goed slapen en ik was in staat om me helemaal over te geven aan mijn vrouw.
Ik heb ook geleerd om te vechten voor mijn financiële leven en ik zie vooruitgang..Ik werk op een betere plaats en vanwege het feit dat ik me goed voel, ben ik mijn werk ook beter gaan uitoefenen en qua inkomen gaat het ook beter. Sinds ik naar de UKGR kom is mijn leven vele malen vooruit gegaan.
Ted van Rijn

Terug

 

HET VREDE EVENEMENT ZONDAG 21 SEPTEMBER OM 10U (ook om 15u) Fruitweg 4 – Den Haag en in alle UKGR Centra in Nederland (klik hier voor meer adressen)