Post Image

LOGO

Want zij ziet Hem niet…

“De Geest van de waarheid, Die de wereld niet kan ontvangen, want zij ziet Hem niet en kent Hem niet, maar u kent Hem, want Hij blijft bij u en zal in u zijn.” (Johannes 14:17)

“… want zij ziet Hem niet…”

Niemand ziet de geest. Maar de wereld wil bezitten wat hij ziet.

In de wereld van bedrog en illusie worden de dingen steeds meer bedacht en geproduceerd om te verleiden en te betoveren.

Mensen investeren veel in reizen, denkende dat ze een magische plek zoals Disneyland, Dubai, Parijs, etc zullen bereiken in de hoop dat de reis in staat zal zijn om het verdriet en de pijn van de ziel te verlichten.

Nieuwe apparaten vervangen de bestaande door het “nieuws” dat men tegen de persoon zegt: “Er is nu iets nieuws dat u blij gaat maken!”.

Mensen komen thuis met veel tassen en wanneer ze de dozen openen, krijgen ze het gevoel dat het allemaal veel interessanter was in de winkel.

Ze trouwen en na een tijdje wordt de persoon die zo aantrekkelijk, zo’n prinses en zo hard nodig was, geruild voor een ander.

Ze zijn egoïstisch wanneer ze, in de leegte van hun binnenste, een ziel in de wereld zetten, denkend dat een zoon het huwelijk zal redden of zijn leven zal vervullen.

De geest van de leugen is een bron die suggesties en fantasieën voor de ogen opwelt, waardoor de zielen slaven van de illusies blijven.

De Geest van de waarheid is de bron van Levend Water, opwellend vanuit het binnenste van de persoon tot het leven, hier op aarde en in de eeuwigheid!

Moge de Heilige Geest uw prioriteit zijn!

Met dank aan: Bisschop Gonçalves

Gerelateerde artikelen

One Response to Want zij ziet Hem niet…

  1. Jennifer kabeya15 de Maio de 2019

    De heilige geest moet altijd mijn doel zijn.

    Ik baseer me niet op wat ik zie of voel maar door mijn geloof. J

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*