Post Image

LOGO

Zwaarden of bagage?

“…het deel van wie bij het pakgoed blijft, zal hetzelfde zijn als wie ten strijde trekt; gelijk op zullen zij delen” (1 Samuel 30:24).

David had de grote uitdaging om alles terug te halen wat door de vijanden in bezit genomen was. Hij rekende op 600 mannen, waarvan 200 fysiek gesproken moe waren. Dezen hadden de verantwoordelijkheid om te zorgen voor de bagage om zo het gewicht van de 400 te verlichten die de zwaarden vasthielden.

Toen alles voorbij was, vonden degenen die met het zwaard hadden gevochten dat de mannen die de bagage hadden gedragen niet van dezelfde voordelen konden genieten als hun. Maar David liet zien dat iedereen in deze grote verovering belangrijk was.

Zo gebeurt het ook in het Werk van God.
Een aantal hebben het zwaard vast, anderen zorgen voor de bagage, maar iedereen is belangrijk, onafhankelijk van zijn verantwoordelijkheden, of ze nu groot of klein zijn.

“Want het lichaam bestaat toch ook niet uit één lid, maar uit vele leden” (1 Korinthiërs 12:14).

Met dank aan: Bisschop Djalma Bezerra

Gerelateerde artikelen

2 Responses to Zwaarden of bagage?

 1. Jenoa9 de Outubro de 2017

  Dat klopt het een heeft het ander nodig om in evenwicht te blijven.
  Zoals onze lichaam en Geest horen samen te werken.
  Want als we Bv; Een geest zouden hebben maar geen lichaam? Of een lichaam waar we God mee willen dienen maar geen Geest om nadenken hoe we God dienen te dienen.
  Soms moeten we een Zwaard zijn en soms de Bagage zijn.

 2. alexandra14 de Outubro de 2017

  Amen,dat is zeer sterk een ieder wordt gebruikt volgens wat hij of zij kunt. Waarom zou God ons 2 benen en 2 armen en niet gewoon 4 armen en geen been zou moeilijk tot zelf onmogelijk, dus God wil zijn ministerie vergroten. Het is aan ons om ons beschikbaar te stellen maak niet ukt hoe groot of klein de taak is

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*