Post Image

LOGO

Zwakheden en mislukkingen

Waarom hebben veel mensen de stempel van mislukking?

Als eerst, omdat de Geest van God, de Geest van Geloof, de Macht van God ontbreekt. Wanneer een persoon de Geest van God niet heeft, is er de gewoonte om te klagen, jammeren en op de een of ander manier, medelijden van anderen te zoeken. Ze zijn als kinderen die snel opstaan als ze vallen wanneer er niemand in de buurt is. Maar als er een volwassen in de buurt is, beginnen ze meteen te huilen en willen ze medelijden of troost. Dit is te begrijpen vanwege hun onvolwassenheid.

Echter, het lijkt alsof een meerderheid van de volwassenen dit soort gedrag hun gehele leven met zich mee draagt. Wat hun probleem ook is, klein of groot, is de eerste handeling iemand vinden die naar de persoon zal luisteren. De persoon ontvangt dan troost en genegenheid, dat het probleem niet oplost.

De intelligente geloof behandelt dit met minachting. Om profijt te kunnen halen uit het bijbelse geloof, kunt u geen aandacht geven aan de gevoelens van het hart.

Wanneer de Here Jezus een kind opwekte uit de dood, was het eerste wat Hij deed de ruimte leeg maken waar de familieleden, buren en vrienden van de familie aan het huilen waren (zie Lucas 8:54).

De bijbelse geloof is rationeel, intelligent en bovennatuurlijk. Het heeft niets te maken met wat u voelt, maar met wat er geschreven staat. Dit brute geloof is het geloof dat oplost.

Het probleem van de zwakke is niet dat hij zwak is, maar dat hij zich overgeeft aan de zwakheden en de gevoelens van het hart. De zwakke persoon denkt niet en wanneer hij denkt, is het om de zwakke woorden van de mensen zoals hem te overwegen. Als hij redeneert en alles nagaat wat de Almachtige in de Bijbel zegt, zal de zwakke zeker denken zoals God denkt en tegen zij zwakheden handelen.

De zwakke zoekt te voelen in plaats van te denken. Dit maakt hem nog zwakker, omdat de menselijke hart (bron van gevoelens) heel erg corrupt en bedrieglijk is. Wie het hart volgt, zal zichzelf vernietigen.

Dit is niet hetzelfde met wie het Woord van God gehoorzaamt. Wie het Woord van God gebruikt, denkt, evalueert en concludeert vervolgens dat door het geloof in de Here Jezus Christus, hij meer dan een overwinnaar moet zijn.

Het geloof voelt niet, huilt niet, zoekt geen liefkozing, medelijden, of mededogen van andere mensen. Als eerst is de persoon afhankelijk van de genade van de Allerhoogste en komt hij in opstand, handelt en neemt een actie van moed tegen wat hem verzwakt.

Wie het bijbelse geloof gebruikt, elimineert de angst om te verliezen. En zonder de angst om te verliezen, gaat hij met volle kracht tegen het probleem. De persoon is ervan overtuigt dat God Zijn Woord zal vervullen, omdat de Heilige Geest met hem is.

Bisschop Edir Macedo

Gerelateerde artikelen

Deixe uma resposta

O seu endereço de email não será publicado.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*