Normaal gesproken zien we de moeilijke situaties als tegenstanders, en negeren we zodoende feiten die gunstig voor ons lijken, maar die ons nalatig doen worden.
Ik refereer naar de verbeteringen die vaak plaatsvinden in onze levens, die ons vaak doen denken dat het niet nodig is om te strijden, omdat de situatie aan het einde van de dag, toch niet zo slecht is.
Om hetgeen waar ik naar refereer beter te begrijpen, zal ik een voorbeeld geven:
De zieke die zich beter voelt en zich “ontspant” in zijn strijd tegen de ziekte. Velen stoppen met strijden voordat ze hun doelen hebben bereikt, alleen maar vanwege het feit dat ze verbeteringen hebben gezien…
HET “BIJNA” OPLOSSEN VAN HET PROBLEEM KAN ERGER ZIJN DAN OM HET PROBLEEM TE “HEBBEN”
Toen ik klein was, leerde mijn moeder mij dat een griep die “slecht was genezen” erger was dan de eigenlijke griep. Dat is een feit! Hoeveel mensen overlijden er niet vanwege problemen die veroozaakt worden door een griep? Griep op zich is niet zo dodelijk, maar zijn gevolgen kunnen leiden tot de dood.
Goed, ik ben geen dokter, zodoende, is mijn sterke punt niet om over gezondheid te praten. Ik geloof echter dat ik me duidelijk heb gemaakt.
Als de zieke zich niet beter had gevoeld, dan was hij doorgegaan met strijden. Door te stoppen, verergerde hij de situatie. Hetzefde gebeurt met problemen in de familie, financiën en het sentimentele leven.
Het “bijna” oplossen van het probleem kan erger zijn dan om het probleem te “hebben”.
Als u een probleem “hebt”, dan zoekt u kracht om te strijden.
Wanneer u de “bijna” hebt overwonnen, dan ontspant u zich en, vergeet niet, het kan terugkeren… nog veel erger.
Zet de “bijna” opzij en verenig u met ons op 12 februari. Het is nu of nooit.
Bisschop Rui Silva
Volg mij op twitter: @BpRuiSilva
Bezoek ook mijn blog op: http://bpruisilva.blogspot.nl