Een eigenaar van een klein bedrijf en vriend van de grote dichter Olavo Bilac kwam hem op straat tegen:
– Mr. Bilac ik moet een pand, dat u heel goed kent, verkopen. Zou u misschien een advertentie kunnen schrijven, zodat ik dat in de krant kan plaatsen?
Olavo Bilac nam een papier en begon te schrijven:
“Te koop aangeboden; een prachtig pand in de buurt van een bos met veel bomen die doorkruist wordt door een beek met kristalhelder water waar de vogels zingen bij zonsopgang. Het pand baadt zich in de zon en biedt gedurende de middag een rustgevende schaduw, zodat u kunt genieten op de veranda.”
Maanden later kwam de dichter de man tegen en vroeg hem of het gelukt was om het pand te verkopen.
– Ik heb er zelfs niet eens aan gedacht om dat te doen, zei de man. Toen ik de advertentie las drong het tot mij door wat voor moois ik had.”
Soms hebben wij niet door wat voor goede dingen wij hebben en besteden wij onze tijd om achter luchtspiegelingen en valse schatten aan te gaan. Waardeer hetgeen u heeft, de mensen die met u zijn, de vrienden die u heeft, de baan die God u heeft gegeven, de kennis die u heeft opgedaan, uw gezondheid, de redenen die u heeft om te lachen, kortom, de dingen die onze God ons dagelijks geeft voor onze geestelijke groei.
“Het leven is een theaterstuk waarbij wij niet te voorzichtig mogen zijn. Dus zing, huil, dans, lach met al uw kracht, voordat het gordijn dicht gaat en het stuk eindigt zonder applaus.”