trapBisschop, wanneer we uit God geboren zijn, dan zien we de dingen duidelijker. Alles wat verborgen was, wordt geopenbaard.
De Heilige Geest zorgt, begeleidt, vernieuwt en ondersteunt ons op een wonderbare manier. De dingen van God zijn zo simpel wanneer je de heilige Geest hebt. Hoe ons geloof te gebruiken, de voorstellen van geloof, het Woord van God en de voorzichtigheid om niet te vallen.
De Vasten voor het Belangrijkste is begonnen en dit keer zal het anders zijn. Het doel is om onszelf niet alleen maar af te scheiden van seculaire informatie, maar ook van alles wat we leuk vinden.
Bisschop, gedurende de laatste twee Vasten, deden mijn man en ik dit al. We stopten met het doen van de dingen die we leuk vonden, onze activiteiten… Hij ging niet meer naar voetbalwedstrijden en ik stopte met mijn massages op zaterdag. We gingen niet naar feestjes, speciale evenementen of uitstapjes gedurende deze periode. Ik was heel enthousiast toen ik hoorde wat u voorstelde voor deze Vasten omdat ik me van deze dingen al had afgescheiden.
Een tijdje terug stopte ik met het kijken naar bepaalde tv kanalen, omdat ik begreep dat hun programma’s niets met God te maken hadden. Precies het tegenovergestelde, ze zijn totaal tegen alles wat met GOD en het geloof te maken heeft.
Ik verwijderde ze helemaal uit mijn leven. Ik kijk niet naar programma’s van andere kerken, omdat ik mijn geloof niet wil mengen met die van hen.
Ik begreep dat hoe meer ik investeerde in de geestelijke dingen, de dingen van God, hoe sterker en standvastiger ik werd.
Ik bleef vastberaden om de “geestelijke biefstuk” te eten. Ik heb de “soep” fase al achter me gelaten. Godzijdank, ben ik aan het leren om te lopen in het geloof.
Vandaag ben ik alleen bezorgd met de vrucht van de Geest en niet in het opscheppen.
Tijdens deze Vasten voor het Belangrijkste, zal ik nog een stap naar voren nemen in mijn leven en in mijn geloof . Ik zal mezelf voorbereiden om “vlees” te eten.
Ik zal de “geestelijk biefstuk” eten. Ik zal alle voedzame levensmiddelen eten die van God komen.
Dit is wat ons ondersteunt: De Heilige Geest.
In geloof en in de Vasten!
Dat God u altijd zal blijven zegenen.
Vanessa Garcia
___________________
Bisschop, als eerst wil ik mijn dankbaarheid uiten dat ik de gelegenheid heb om de ervaring te delen die ik gisteravond heb gehad. God gebruikte u op een wonderbaarlijke manier! Gisteren kwam ik aan in de helpersdienst en ik voelde me ontmoedigd, hulpeloos, bitter, helemaal verloren in mijn twijfels en ik dacht na om op te geven.
Toen u sprak over onszelf over te geven en het voorbeeld gaf door op de schoot van Bisschop Renato te zitten, lachten veel mensen en dachten ze dat het grappig was, maar op dat moment ontving ik een wake-up call en een kans van God. Ik was in tranen, zoals ik nu op dit moment ben, en ik werd geconfronteerd met de grootste beslissing in mijn leven.
Ik moet bekennen dat het niet makkelijk was om op te staan en mijn trots te overwinnen. Maar toen ik naar het Altaar van mijn Vader liep, viel de er een last van mij af. Bisschop, tot op dat moment nam ik om de 6 uur twee pillen in voor mijn bloeddruk. Vandaag, 14 uur later, heb ik geen enkele pil ingenomen. Ik ben kalm en heb vrede.
Wat een wonderbaarlijke dag! Ik kan de woorden niet vinden om God te bedanken dat hij u hier naartoe heeft gestuurd. Ik moet bekennen dat ik al lang niet meer voor u had gebeden. Maar vanaf vandaag, zal ik u herinneren in al mijn gebeden, net zoals ik altijd herinner om te bidden voor mijn vrouw en drie kinderen.
Alberto
___________________
Het Woord van God is de zender van het geloof en de mens is de ontvanger van het geloof. Soms kunnen zich kleine barrières of een complete blokkades in deze kanaal van communicatie bevinden. Het is als een snelweg; er zijn gaten, heuvels en barrière die vertragingen kunnen veroorzaken, maar ze blokkeren de doorgang van de voertuigen niet. Maar, er zijn ook complete blokkades, waarbij de bestuurder moet stoppen of een andere richting moet opgaan.
De kleine barrières in ons geloof zijn de beproevingen, vervolgingen en het onrecht die lastig zijn, maar onder geen enkele beding ons geloof blokkeert om gepraktiseerd te worden. De “complete blokkades” zijn de EMOTIES. Dat is wat er met Petrus gebeurde toen hij op het water liep, de wind opmerkte en toeliet dat de ANGST zijn geloof, op dat moment, compleet blokkeerde .
De grootste vijanden van het geloof, zijn de emoties die de twijfels voeden.
Twijfels eet emoties als ontbijt, lunch en avondeten. Het is zijn voedsel.
Alexandre