De intelligente vrouw maakt haar gezin gelukkig, zegt de Bijbel. Of als u liever de traditionele versie heeft, de wijze vrouw bouwt haar huis.
Het is veel meer dan een verklaring. Wat een verantwoordelijkheid. Wat een kracht.
Waarom niet de man?
De man kan goed begrijpen hoe een huis te bouwen met cement en bakstenen. Hij kan goed met dingen omgaan – het hout gaat hier, de leidingen dienen aan deze kant te komen, het dak moet uit die materiaal bestaan. Hij kan ze goed organiseren en zijn intelligentie gebruiken om dingen te creëren. Hij is heel goed in de exacte wetenschappen. Een gezin gelukkig maken is echter verre van een wetenschap, noch is het heel exact nauwkeurig. En de man, zelfs al is hij wijs, verliest meestal zwaar van de wijze vrouw in dit gebied.
Zij is de architect van familierelaties. De baby is nog steeds in haar buik en zij denkt er al over na met wie hij zal trouwen, of de bruid prachtig is en dat haar kleinkinderen nog mooier zullen zijn. Ze heeft alles al gepland in haar vrouwelijke verstand. Ondertussen denkt de man alleen maar aan hoe groot haar buik is.
De vrouw heeft de macht om het middelpunt van de belangstelling thuis te zijn. Zij is het centrale punt, het hart van de familie. Beslissingen, keuzes, en alle gebeurtenissen gaan via haar en als dat niet gebeurt, gaat er onvermijdelijk iets fout. Wanneer Cristiane niet thuis is, voel ik me als een man met 1 been.
Het is de kracht van de vrouw.
Daarom moet zij wijs zijn. Als zij zoveel macht niet verstandig gebruikt, vernietigt zij haar gezin. Als ze te veel praat of onzeker, jaloers, egoïstisch, materialistisch, respectloos, ongepast, nalatig, controlerend, ruziemaker, trots, opstandig, humeurig … tick-tock, tick-tock, 4, 3, 2, 1… redde wie zich redden kan!
Vrouwen, macht is niets zonder controle en zonder wijsheid. Dus:
1. Erken de macht die u heeft.
2. Zoek de wijsheid.
3. Wees een goede invloed in uw huis.

Meer dan uw man heeft u de macht om uw familie gelukkig te maken. De Bijbel zegt dit, niet ik!
P.S. Voordat iemand schrijf en, zegt: “Dat is waar, maar de man moet ook zijn deel doen” Laat mij dan dit zeggen: ” Natuurlijk”. Ik onthef de man niet van zijn rol. De focus hier ligt in het vermogen dat een vrouw heeft, boven die van de man, met betrekking tot het geluk van haar gezin.

Deel dit!