De strijd tussen de man en de vrouw heeft altijd bestaan, maar de laatste tijd lijkt hij heftiger te zijn geworden. De vrouw was nog nooit zo onbetwistbaar als in de afgelopen decennia: zij heeft ruimte veroverd en niveau’s bereikt die nog nooit werden bereikt door het geslacht dat als het “zwakkere” geslacht werd beschouwd.
Onlangs werd gepubliceerd dat James Flynn, een beroemde onderzoeker op het gebied van intelligentie, een nieuw onderzoek heeft verricht en dat toonde aan dat vrouwen slimmer zijn dan mannen. Wauw! Ik zie al glimlachen vormen bij alle vrouwen, denkend aan die keren dat hij haar leerde om auto te rijden en ze zoveel moest aanhoren. Nu denken ze vast: Nu is het mijn beurt.
Welnu, sinds de creatie van de IQ-test, bleven de vrouwen altijd achter de mannen qua de resultaten. Maar met dit onderzoek, dat in veel landen verricht werd, hebben de vrouwen de mannen geëvenaard en zelfs overtroffen. Het doet ons denken, hoe komt dat? Zijn de vrouwen met de tijd wijzer geworden?
De vrouw is een heldin die het vermogen heeft om tegelijkertijd zorg te dragen voor een klein kind, oefeningen te doen, naar het werk te rennen, boodschappen te doen op de weg terug, langs de wasserette gaan, het laatste nieuws en tips om gezond te blijven te lezen, kinderen van school op te halen, eten te koken, zonder erbij te vermelden dat ze nog tijd vindt om haar e-mails te beantwoorden, het nieuws op sociale netwerken te checken en op de hoogte blijven met de laatste mode.
Het verschil zit in de prikkels die we ontvangen. We durven meer te doen, te ontdekken en te veroveren. Mensen passen zich aan, aan de uitdagingen die ze krijgen en aan de verwachtingen waaraan zij moeten voldoen.
Laten we een beetje denken met ons moederlijk verstand. Als uw kind opvoedt in een té beschermde omgeving, dan zal dit kind niet veel ervaring hebben met alleen uit te gaan zonder toezicht. Zodoende zal dit kind opgroeien en een persoon worden die het niet goed zal kunnen functioneren op straat. Hij zal ook een grotere kans hebben om op te groeien en timide te zijn. Flynn suggereert dat de rol van vrouwen in de samenleving is veranderd in de loop van de 20e eeuw en dat haar hersens ook veranderd zijn.
Met andere woorden, het is niet alleen biologie dat iemands intelligentie bepaalt – de omstandigheden hebben ook invloed op de intelligentie van een persoon. Dus vrienden, kom op! Laten we aanvallen! We moeten stimulans voor onze hersenen zoeken. Het tijdperk van een zelfingenomene vrouw is tot een einde gekomen!
Tot nu toe hebben we alleen maar gesproken over de fysieke kant, en hoe zit het met de geestelijke kant? Bent u het niet met mij eens dat het hetzelfde is?
“Ik vermag alles in Hem die mij kracht geeft” “Want de geest die God ons heeft gegeven, is niet van angst, maar van moed, liefde en gezond verstand”.
Hoe meer wij onszelf blootstellen, risico’s nemen, in verschillende situaties plaatsten, nieuwe ervaringen opdoen, hoe meer we leren en geestelijk groeien.
Als de vrouw erin geslaagd is om haar intellectuele kant te verbeteren, dan komt dat omdat ze alles heeft deed wat ze kon om dit te bereiken. Dus, wij dienen ook dezelfde visie te hebben en de wens om onszelf altijd te verbeteren. Wees een betere vrouw, dochter, zus, student, werknemer en, bovenal, een betere dochter van God.
Meri Jane Martins