Ik was tien toen ik mijn eerste Bijbel kreeg. Hij was groot en zwart, dat was vroeger heel gewoon, het maakte niet uit hoe hij eruit zag. Ik herinner mij dat ik me zo volwassen voelde alsof het eindelijk tijd was om te groeien en God serieus te nemen en dat maakte mij angstig. Ik begon nachtmerries te krijgen over dat ik achter zou blijven terwijl mijn gehele familie gered werd. Zo begon ik mijn Bijbel te lezen. Ik wilde weten hoe ik het geloof kon hebben om gered te kunnen worden.
Terwijl ik begon te lezen, werd het mij niet duidelijker, maar ik bleef doorlezen, omdat iemand mij had verteld dat het niet erg was als je niet alles begrijp, omdat je het op een dag wel zou begrijpen. Ik geloofde in die uitspraak en vandaag de dag zie ik dat die uitspraak waar was. Hoe meer ik las hoe zinvoller het werd en wanneer ik eindelijk de boodschap, die direct tot mij sprak, had begrepen voelde ik me zo trots op dat ik het met geel onderstreepte. Ik wist niet dat ik uiteindelijk mijn hele Bijbel zou onderstrepen tot het punt dat het zo kleurrijk was van het begin tot het einde.
Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om de Bijbel te lezen. Ze nemen graag de Bijbel en met hun gesloten ogen, kiezen zij uit zoveel pagina’s een pagina uit om te lezen. Dat is helemaal niet hoe men de Bijbel dient te lezen! God spreekt met ons door Zijn Woord, in feite is dat de enige geschiedenis van ons geloof dat wij hebben om ervoor te kunnen leren en in praktijk te brengen.
Op school leer je over de geschiedenis van je land en zelfs over andere landen en weinig ervan (als er al iets is) zal ooit nuttig voor je leven zijn. De Bijbel is veel meer dan geschiedenis, want de geschiedenis ervan spreekt over het heden. Het is gevuld met geheimen die graag gevonden willen worden,  inspiraties die popelen om menigten van mensen te veranderen en boodschappen die goed genoeg zijn voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en plaatsen.
Dit jaar 2011, is de Sisterhood toegewijd aan het lezen van de hele Bijbel, van het begin tot het einde. Zie ons groeien en leer het meest krachtigste zwaard dat ooit bestond te hanteren. Koning Arthur en de Samurauis zouden jaloers zijn als ze het zouden weten.
Cristiane Cardoso
betterthananewpairofshoes.blogspot.com
 

2011-06-03T11:00:43+00:00

Heeft dit artikel je geholpen? Dus deel het!

Ik was tien toen ik mijn eerste Bijbel kreeg. Hij was groot en zwart, dat was vroeger heel gewoon, het maakte niet uit hoe hij eruit zag. Ik herinner mij dat ik me zo volwassen voelde alsof het eindelijk tijd was om te groeien en God serieus te nemen en dat maakte mij angstig. Ik begon nachtmerries te krijgen over dat ik achter zou blijven terwijl mijn gehele familie gered werd. Zo begon ik mijn Bijbel te lezen. Ik wilde weten hoe ik het geloof kon hebben om gered te kunnen worden.
Terwijl ik begon te lezen, werd het mij niet duidelijker, maar ik bleef doorlezen, omdat iemand mij had verteld dat het niet erg was als je niet alles begrijp, omdat je het op een dag wel zou begrijpen. Ik geloofde in die uitspraak en vandaag de dag zie ik dat die uitspraak waar was. Hoe meer ik las hoe zinvoller het werd en wanneer ik eindelijk de boodschap, die direct tot mij sprak, had begrepen voelde ik me zo trots op dat ik het met geel onderstreepte. Ik wist niet dat ik uiteindelijk mijn hele Bijbel zou onderstrepen tot het punt dat het zo kleurrijk was van het begin tot het einde.
Veel mensen realiseren zich niet hoe belangrijk het is om de Bijbel te lezen. Ze nemen graag de Bijbel en met hun gesloten ogen, kiezen zij uit zoveel pagina’s een pagina uit om te lezen. Dat is helemaal niet hoe men de Bijbel dient te lezen! God spreekt met ons door Zijn Woord, in feite is dat de enige geschiedenis van ons geloof dat wij hebben om ervoor te kunnen leren en in praktijk te brengen.
Op school leer je over de geschiedenis van je land en zelfs over andere landen en weinig ervan (als er al iets is) zal ooit nuttig voor je leven zijn. De Bijbel is veel meer dan geschiedenis, want de geschiedenis ervan spreekt over het heden. Het is gevuld met geheimen die graag gevonden willen worden,  inspiraties die popelen om menigten van mensen te veranderen en boodschappen die goed genoeg zijn voor mensen van alle leeftijden, achtergronden en plaatsen.
Dit jaar 2011, is de Sisterhood toegewijd aan het lezen van de hele Bijbel, van het begin tot het einde. Zie ons groeien en leer het meest krachtigste zwaard dat ooit bestond te hanteren. Koning Arthur en de Samurauis zouden jaloers zijn als ze het zouden weten.
Cristiane Cardoso
betterthananewpairofshoes.blogspot.com
 

2011-06-03T11:00:43+00:00

Heeft dit artikel je geholpen? Dus deel het!

Deze site maakt gebruik van cookies. Door de site te bekijken, stemt u in met het gebruik ervan. Accepteren
× Hoe kan ik u helpen?