Mensen maken vaak commentaar over mij, maar de commentaren die het meeste indruk op mij maken, zijn niet degenen die herhalen wat ik zeg, maar degenen die iets vermelden wat ik niet zei. Het is ongelofelijk hoeveel vrouwen zeggen dat ze werden geroerd door wat ik zei, door mijn gedrag, uiterlijk en zelfs mijn manier van zijn. Het is alsof ze hoorden wat niet te horen was. Maar in feite, hebben ze wel gelijk.
Een goede luisteraar, luistert meer naar de dingen die niet worden uitgesproken . Daarom herhaal ik altijd hetzelfde. Wat heeft u gezegd door middel van uw foto’s, gedrag, vrienden, opmerkingen, sociale netwerken, uiterlijk en relaties? Het is nutteloos om te praten als al deze dingen ongedaan maken wat u zegt!
U kunt zeggen dat u een persoon van God bent en op een persoon lijken die tegen God is. Dan zegt u “maar wat er toe doet, is wat er in mijn hart zit!” En dan ik wee… “Is dat mogelijk?” Is het mogelijk dat u goed in uw hart bent, maar slecht aan de buitenkant? Kan het zijn dat uw verschijning niet kan tonen wat uw hart in overvloed schijnt te hebben?
De waarheid is dat ons lichaam niet liegt. De mond spreekt waar het hart vol van is en het lichaam spreekt van wat er in uw geest gebeurt.
Maar laten we naar een voorbeeld kijken.
Laten we denken aan een meisje dat niet eens in uw ogen kan kijken. Ze vermijdt u zo vaak als het kan, en als het mogelijk is gaat ze de andere kant op zodat ze u niet hoeft te passeren. Ze zegt dat het verlegenheid is, maar ik zeg dat de wortel dieper is dan dat. Ik zeg dit omdat ik vroeger zo was en altijd de smoes gebruikte dat ik verlegen was, dat het mijn manier van zijn was, dat iedereen me moest respecteren en blablabla… De dag dat ik erachter kwam dat het een onzekerheid was, dat het egoïstisch was, om alleen aan mijzelf te denken, veranderde ik praktisch van de ene naar de andere dag. Het was een realisatie die mijn leven veranderde.
Kent u een vrouw die ervan houdt om anderen te behagen? Ze biedt zichzelf altijd vrijwillig aan voor alles, gooit alles overhoop om anderen te behagen, ze leeft om mensen te behagen. In het begin lijkt ze een geweldige dienaar, maar wat zegt dit echt over haar? Dat ze heel erg onzeker is. Ze heeft de goedkeuring van anderen nodig om zich iemand in het leven te voelen . Daarom stopt ze soms zelfs om voor haarzelf en haar man en kinderen te zorgen. Ze wilt iets bewijzen en als iemand haar niet mag, dan breekt haar wereld. Ze moet die persoon voor zich winnen tegen koste van alles. Ze lijdt, huilt en voelt zich verongelijkt, alleen maar omdat ze de goedkeuring van die persoon niet heeft.
Dan is er dat meisje, die ervan houdt om foto’s, van elke hoek, van zichzelf op Facebook te plaatsten. Ze heeft duizenden vrienden en houdt ervan om met jongens te chatten. Ze weet dat deze jongens verkeerde bedoelingen hebben, maar ze geeft hun nog steeds aandacht, wetende dat er niks tussen hun gaat gebeuren. Weet uw waarom? Ze houdt van aandacht. Ze houdt ervan om gewild te zijn en te weten dat die jongen over een nacht met haar fantaseert. En als u dieper tot de wortel gaat, vindt u een heel onzeker meisje dat de aandacht van anderen nodig heeft om gelukkig te zijn met zichzelf.
U kunt dit al van ver zien, door er alleen naar te kijken. Er zijn geen woorden nodig. Hun gedrag onthult alles. Daarom moet u uzelf afvragen waarom u iets doet. Waarom kleedt u zich op zo’n manier. Waarom poseert u voor foto’s op zo’n manier. Waarom bent u zo verlegen? Waarom houdt u er niet van om vrienden te maken? Waarom dit, waarom dat. Hier is een manier om van de ene naar de andere dag te veranderen: vind de wortel van waarom.
P.S Kijk naar de bovenstaande foto. Het is mooi, maar wat zegt het eigenlijk? Onthoud, een foto zegt meer dan duizend woorden.
Cristiane Cardoso