2. Het lezen van de Bijbel. Één vers is meer dan genoeg, observeer de werkwoorden en respecteer de punctuatie. Het is het Woord van God dat ons geestelijk sterk maakt, omdat het onze geest versterkt -het geloof.

Behalve bidden (praten met God), dienen we ook gevoelig zijn om Hem te horen en zodoende Zijn dagelijkse begeleiding en adviezen te ontvangen.
Hoe kan men iemand horen die men niet ziet, die geest is?
Wij kunnen Hem horen, wanneer we Zijn Woord lezen, omdat CHRISTUS daarin Zijn gedachtes met betrekking tot de mensheid openbaart.
Lezen betekent interpreteren wat er geschreven staat. Dit is heel belangrijk, zodat u Zijn adviezen en gedachtes, met betrekking tot uw persoon, kunt begrijpen.
Dit is de reden waarom velen ontmoedigd worden om de Bijbel te lezen: ze begrijpen het niet! Dit komt omdat ze hem lezen en niet begrijpen wat de betekenis is. En dit gebeurt omdat ze niet voorzichtig zijn om de woorden en werkwoorden te INTERPRETEREN, waarbij ze de punctuatie, die veel helpt bij het lezen en interpreteren, niet volgen.
Wanneer ik deze stappen volg om de Bijbel te lezen, dan word ik gevoelig om Zijn begeleiding te ontvangen.
Maar hoe kan ik luisteren als ik niet eens weet wat luisteren betekent. Helaas veroorzaakt de drukte van het dagelijkse leven dat de mensheid heel vaak geen tijd heeft om te leren.
Wees daarom nederig en leer.
Luisteren betekent aandachtig zijn, onderdanig zijn, gehoorzaam zijn.
Wanneer u de Bijbel leest, zodat u daardoor naar Christus kunt luisteren, let dan op op alle woorden, werkwoorden en punctuatie, wees onderdanig (onderworpen; gemakkelijk om te leiden) om Zijn adviezen te accepteren en te gehoorzamen, met andere woorden: ze in praktijk zetten.
Ik heb de zekerheid dat deze stappen om uw ziel te REDDEN, u zullen helpen om een betere mens en kind van de SCHEPPER te worden, en hetgeen u op een dag heeft verloren op te wekken of te vinden wat u nooit heeft gehad.
Klik hier voor: deel 1
Lees morgen meer…