Apolonia en Inacio_02Ik hield ervan om getrouwd te zijn maar hij was geobsedeerd. Mijn man had in het leger gezeten en alles wat hij daar had geleerd, zoals marteltechnieken en agressie, zette hij thuis in praktijk. Voor hem was niets wat ik deed goed. Hij hield van mij, maar tegelijkertijd haatte hij mij. Alles was verwarrend en het leek onwerkelijk. Hij heeft mij twee keer geprobeerd te vermoorden en op het hoogtepunt van de spanning, heb ik op de een of andere manier de kracht gevonden om me te verdedigen. Ik droomde van de verandering van mijn man en vanwege dit alles ging ik altijd terug naar hem, zelfs al was hij fout. We hadden immers een gezin en ik hield van ze. Ik vergaf hem zelfs als hij mij sloeg, aan mijn haar trok of elke beweging die ik maakte volgde. Voor mij was hij een monster geworden, maar ik was er zo aan gewend om het slachtoffer te zijn, dat ik niet door had dat ik onschuldig was. Ik geloofde dat alles mijn schuld was, dat ik alles begon en dat ik het verdiende om gestraft te worden. Het kwam zelfs tot een punt dat ik dacht dat het zijn manier was om aan mij te tonen dat hij van mij hield, zelfs wanneer hij een pistool tegen mijn hoofd hield. Ik wist werkelijk niet wat liefde was.
Screen Shot 2013-08-09 at 14.46.15Nogmaals het huis uit
Mijn man begon naar de UKGR te gaan en vroeg mij om met hem mee te gaan. We kregen een aantal adviezen, maar omdat we niet helemaal eerlijk waren, voelde ik mij gefrustreerd. Hierdoor ging ik nog een keer het huis uit. Hij dacht dat hij mij voor altijd kwijt was, maar bleef desondanks naar de UKGR gaan.
Enige tijd later belde hij mij op en vroeg mij om terug te keren naar huis. Er was iets anders aan hem, dus ging ik terug. Toen we naar de UKGR teruggingen, nam hij voor het eerst de verantwoordelijkheid voor alles wat hij had gedaan. Ik ging daar weg als een vrouw met vertrouwen. Het kostte mij veel moeite om hem te vergeven, maar hij werd kalmer en er ontstond een totale verandering in zijn karakter. Ik werd weer verliefd op hem en vandaag is hij een geweldige man!
Voormalige dader
Door naar de UKGR te gaan, begon ik in te zien dat ik een probleem had. Ik was een verschrikkelijk voorbeeld voor mijn kinderen en ik moest erkennen dat ik een probleem had. Dit was de eerste grote stap om te kunnen veranderen. Na uren van geestelijke counseling en veel bijeenkomsten, moesten mijn vrouw en ik opnieuw beginnen door deel te nemen aan de diensten van de LiefdesTherapie. We moesten ons gebroken huwelijk weer opbouwen. Maar het was de moeite waard.
Apolonia en Inacio