“En zoals het de mensen beschikt is, éénmaal te sterven en daarna het oordeel” (Hebreeën 9:27) NBG ’51.
Hoewel de rechtvaardigheid van de mensheid anders is dan die van het Hemelse, geeft het inzicht over wat er gebeuren zal op de Dag van het Oordeel.
Normaal gesproken, wanneer een man voor justitie wordt geleid, wordt de beklaagde gearresteerd en vastgehouden in een huis van bewaring om zijn uiteindelijke vonnis af te wachten. Nadat het benodigde papierwerk is gedaan, wordt hij voor de rechtbank geleid en daar zal hij geoordeeld worden. Als hij schuldig wordt bevonden, dan wordt hij naar de gevangenis gebracht, waar hij de achter de tralies zal blijven om zijn vonnis uit te zitten.
Als hij onschuldig wordt bevonden, dan wordt hij onmiddellijk vrijgelaten.
De Hemelse Rechtvaardigheid werkt op een soortgelijke manier. Het begint met de dood. Onmiddellijk nadat een persoon sterft, zal hij de eerste fase van het gerecht meemaken. De ziel wordt afgescheiden van het lichaam en wordt naar een wachtkamer geleid, voordat hij naar zijn uiteindelijke bestemming wordt gebracht. Als hij behouden is, dan wordt hij gestuurd naar de schoot van Abraham. Als zij verloren zijn, dan gaan ze direct naar de hel.
Maar wie brengt hen naar hun uiteindelijke bestemming?
Elk persoon, ongeacht zijn geslacht, leeftijd, overtuiging, religie, ras, nationaliteit of sociale klasse, behoort of aan God of aan de duivel.
Wie zich berouwt over zijn zondes en zijn ziel overgeeft aan de Heer en Redder Jezus, wanneer hij sterft zullen de engelen van God, Zijn bevel gehoorzamen, zijn ziel halen en naar de Hemel brengen, dat wil zeggen, de schoot van Abraham.
Maar als zijn ziel niet helemaal toegewijd is aan de Here Jezus, gedurende zijn leven, dan zal er geen kans meer zijn na de dood, omdat zijn vrije wil alleen maar geldt terwijl hij leeft. Of hij het leuk vindt of niet, na de dood zal zijn ziel niet meer aan hem behoren. En vanwege zijn afwijzing of nalatigheid, aan hetgeen het Hemelse hem aanbod terwijl hij nog leefde, zal de bestemming van zijn ziel de hel zijn. En na de Dag van het Oordeel komt de poel van vuur en zwavel, die voor eeuwig zal zijn.
Wie zal hem naar de hel brengen? Gods engelen? Nee.
Zij dienen alleen maar de Almachtige.
De onreine geesten, de boodschappers van satan, hebben autoriteit om deze zielen direct naar de hel te brengen en niemand en niets kan hun stoppen om hun taak te vervullen.
Bisschop Edir Macedo