Niemand houdt ervan om alleen te zijn.
Het is waar dat er velen zijn die vanwege de omstandigheden gewend geraakt zijn aan de eenzaamheid.
Desondanks, is niemand gelukkig in zijn eentje… Het bewijs hiervan is dat iemand die geen partner heeft, vrienden zoekt met wie hij zijn tijd, aandacht en problemen kan delen.
Daarom oordeelde God dat het niet goed was dat de mens alleen bleef, maar dat Hij een helpster voor hem zou maken zodat zij elkaar compleet konden maken.
Natuurlijk is dit alleen maar mogelijk als beide partijen bereid zijn om elkaar te respecteren en hun betreffende positie aan te nemen.
Daarnaast is het belangrijk om op te merken dat het niet alleen draait om een vrouw of een man te hebben, om uw dagelijkse behoeftes te bevredigen en niet alleen te blijven, maar om iemand te vinden met wie u uw dromen, problemen en het leven mee kunt delen. Iemand die bereid is om aan uw zijde te strijden, in de goede momenten en in de slechte momenten.
Het punt is dat u goed dient te kiezen om zo’n persoon te vinden. Kijk niet alleen maar naar het uiterlijk. Laat u zich niet leiden door bezorgdheid of door het feit dat de jaren voorbij gaan en u heeft nog steeds niet de juiste persoon gevonden. Dit soort factoren doen een persoon de verkeerde keuze maken.
Het meest belangrijke punt in de gekozen persoon is het feit dat hij/zij dezelfde manier van denken heeft. Dezelfde doelen, hetzelfde geloof, dezelfde principes. Als dat niet het geval is, dan is de mislukking het meest voor de hand liggend.
Denk hierover na.
Bisschop Rui Silva
Volg mij op twitter: @BpRuiSilva
Bezoek ook mijn blog op: http://bpruisilva.blogspot.nl