Beste bisschop,
Ik wil iets heel sterks met u delen dat ik vandaag in het Cenakel heb gezegd, voordat ik de doop hield. Ik vroeg de mensen die zich lieten dopen of er iemand was die ooit wel eens een nieuwe kledingstuk had gekocht; het antwoord was JA. Dat deed ze aan die ervaring denken, want wanneer een persoon een winkel instapt, dan doet hij dat met het doel om een nieuw kledingstuk te kopen.
Nadat de persoon rond heeft gekeken, alle opties heeft gezien en het kledingstuk heeft gevonden dat hij het leukst vond en het meest zijn aandacht heeft getrokken, dan gaat hij met zin, plezier, spanning en verwachting naar de paskamer om te kijken hoe het kledingstuk hem staat. Hij trekt zijn oude kleren uit, zonder zich druk te maken over de moeite daarvan. Wanneer hij zichzelf ziet in de nieuwe kleren en bemerkt dat het hem goed staat, dan gaat hij naar de kassa om af te rekenen, om de kleren later te gebruiken zoals hij wil en om het aan iedereen te tonen.
Hetzelfde geldt voor de doop. Van alle dingen die ons aangeboden worden door onze vrienden, familie, de wereld en de Here Jezus, besloten wij om te aanvaarden wat Hij voor ons heeft. We trokken onze “oude kleren” (het oude leven) uit, gingen naar de paskamer (doopbad) en met zin, plezier, spanning en de verwachting om te kijken hoe de “nieuwe kleren” die Hij ons gaf ons zouden staan ontdeden we ons van de “oude persoon”.
En het mooiste is dat we niet langs de “kassa” hoeven te gaan, omdat Hij alles al van te voren heeft betaald. Maar we dienen die nieuwe kleren elke dag te bewaren en ze schoon te houden.
God zegene u en bedankt voor uw aandacht.
Met dank aan: pastor Carlos Rocha