Mannen die hun vrouwen ruzies laten winnen om vrede te kunnen hebben
Als kind, gooide mijn zus zichzelf vaak op de grond en schreeuwde ze totdat ze kreeg wat ze wilde. Het was een vervelende en irritante scène die vaak in het openbaar gebeurde zodat iedereen medelijden met haar kreeg en mijn moeder beoordeelde. Ze kreeg bijna elke keer wat ze wilde. Hoe erg we het ook willen ontkennen, moeten wij vrouwen bekennen dat wij soms hetzelfde in ons huwelijk doen, hoewel wij onszelf niet op de grond werpen en in het openbaar schreeuwen. Laten we eerlijk zijn – vrouwen weten hoe ze moeten irriteren.
Wanneer we iets willen en onze mannen het niet willen geven, vinden wij een manier om het te bereiken, al moeten wij hun de hele week irriteren. U en ik weten dat op het einde, wanneer ze moe zijn van ons weigeren wat we vragen, ze uiteindelijk “ja” zullen zeggen. Al is het alleen maar zodat de vrede in huis terug zal keren.
Ik schaam me om dit te zeggen over ons vrouwen: Hoe kunnen we op bepaalde momenten zo zoet zijn en andere momenten zo irritant? Op het moment dat iemand ons weigert wat we willen, transformeren we van een zoete, zorgzame persoon naar een manipulerende, vervelende vrouw. En het ergste van alles, we beginnen dingen te zeggen zoals: Je doet nooit iets om mij te behagen, je laat me nooit iets doen,” of de beroemde “De man van die vrouw zou het zeker voor haar hebben gedaan”. Hoevelen van ons hebben dit niet gedaan? Ik, u, ieder van ons.
Zo begint een man zijn vrouw kwalijk te nemen. Hij begint zich elke keer minder te betrekken bij de beslissingen thuis, omdat hij voelt dat zijn mening er niet toe doet. U kan misschien denken dat hij goed is tegenover, maar als hij eerlijk is, zal hij zeggen dat hij zich genegeerd, niet gerespecteerd, gemanipuleerd en gebruikt voelt. Langzaam maar zeker zal dit gedrag van u als echtgenote uw huwelijk vernietigen.
Vraag maar val niet lastig. Als hij nee zegt, geef hem tijd zodat hij zin zal hebben om u te geven wat u vroeg. Elke man die van zijn vrouw houdt, heeft plezier om haar te behagen. Wat u wilt is dat hij plezier heeft in het geven en geen pijn.
P.S. Heeft u het vermoeden dat u man u dingen geeft alleen om de vrede te bewaren? Dringt u er misschien meerdere keren op aan omdat u weet dat hij u op het einde zal geven wat u vraagt?
Vertel mij uw ervaringen.
Cristiane Cardoso