Parels worden gemaakt door middel van een natuurlijk proces en worden gevonden in een schelpdier genaamd oester. In feite is het een simpel verdedigingsmechanisme van dit dier tegen vreemde dingen, zodat het niet zijn integriteit in gevaar brengt.
De oesters vormen parels met een aantrekkelijke glans en daarvan worden weer juwelen gemaakt. De bruikbare parels worden door twee soorten oesters gemaakt: zoutwater oesters en zoetwater oesters. Zij behoren niet tot dezelfde familie, maar ze hebben één gemeenschap gemeen: hun binnenste is bekleed met een substantie genaamd parelmoer. Dit materiaal vormt het belangrijkste deel van de parel.
Parels zijn producten die het resultaat zijn van pijn, het gevolg van een vreemde of onwelkome stof die in het binnenste van de oester kwam, zoals bijvoorbeeld een zandkorrel. Wanneer een zandkorrel binnentreedt, dan beginnen de cellen van de parelmoer te werken en de zandkorrel te bedekken met veel lagen, om het onbeschermde lichaam van de oester te beschermen. Als gevolg hiervan ontstaat er een mooie parel. Een oester die niet, op de een of andere manier, gewond raakte, produceert geen parels, omdat een parel het litteken is van een wond.
Parels hebben, zoals u waarschijnlijk al hebt opgemerkt, een verscheidenheid aan kleuren, waaronder wit, zwart, grijs, rood, blauw en groen. De meerderheid van hen kunnen over de gehele wereld gevonden worden, maar de zwarte parels worden alleen maar gevonden in de Stille Zuidzee. De mooie zwarte parels zijn de meest zeldzame parels. Om er één te vinden dien je meer dan tienduizend parels te openen.
De wereld zit vol van littekens. Ik heb het niet over de zichtbare littekens, maar over degenen die we niet zien. De mensen zitten, gedurende de loop van het leven, vol van deze onzichtbare littekens en, helaas, zijn wij vaak klaar om andere littekens te veroorzaken, zij dat met woorden of met acties.
De Here Jezus werd doorboord in zijn handen, voeten, hoofd, Zijn gehele lichaam en alle wonden waren teken van liefde voor een ieder van ons; daarom kunnen wij de wonden die de Here Jezus al heeft geheeld niet weer openen. Laten wij de parels van het leven zijn.
Silvia Bordin