mae-706x432Alle baby’s moeten gevoed worden wanneer zij worden geboren, zij worden gevoed door de melk van hun moeder. God, in Zijn wijsheid, deed de melk alle voedingsstoffen bevatten die een kind nodig heeft om sterk en gezond op te groeien. Wie zijn leven aan God overgeeft, sterft voor deze wereld en wordt opnieuw geboren, hier bestaat ook melk voor, met alle nodige voedingsstoffen voor de groei en versterking van het nieuwe schepsel. Apostel Petrus praat hier erg duidelijk over:

En verlangt als pasgeboren kinderen naar de redelijke, onvervalste melk, opdat gij daardoor moogt opwassen tot zaligheid (1 Petrus 2:2).

Zodat de nieuwgeborene zich kan ontwikkelen dient hij zijn intelligentie te gebruiken tijdens de overpeinzing op het Woord van God. Als het door gevoel is, dan zou Hij gebieden om te verlangen naar de emotionele, gevoelige melk, de melk van het hart, of iets dergelijks. De voeding die de geestelijke groei ondersteunt is de redelijke melk. Deze voeding is het Woord van God, dat op een rationele, intelligente en pure manier wordt overgebracht, zonder tussenkomst van menselijke religiositeit.
De vervalste melk is wat gegeven wordt door de religies, die het Woord van God interpreteren en vervormen volgens hun interesses. Het is het geloof dat gemengd is met gevoelens, dat zich laat leiden door hetgeen gezien wordt, het moet eerst “voelen” om te geloven en leunt op het woord van de mensen.
Wie zou zo gek zijn om een pasgeborene suiker te geven? Heeft u daar al over nagedacht? Een flesje vullen met frisdrank en het aan een pasgeboren baby geven? Als dit kind het overleeft, groeit hij vol met gezondheidsproblemen op, onder andere met zwakke botten, diabetes en hartproblemen. Dus, waarom zou je iemand die net opnieuw is geboren voeden met emoties? Zo leven veel christenen, ze voeden zich met woorden en liedjes die vol zitten met emotie, diensten die meer lijken op shows en ervaringen die ons de controle doen verliezen.
De redelijke melk van het Woord van God ondersteunt degene die door het geloof leeft, omdat het een complete voeding is. Het bevat beloften voor alle gebieden van het leven – en wij kunnen hier ons geloof op doen steunen. Het bevat de omschrijving van het karakter van God en dit geeft ons de zekerheid over Degene waar wij een verbond mee sluiten. Het bevat ook de voorbeelden van de Helden van Geloof, die ons doen begrijpen hoe wij dienen te zijn en hoe God omgaat met Zijn kinderen.
Het Woord van God biedt voeding voor alle etappes van de christelijke groei. Maar het is niet zomaar dat hetgeen groei biedt aan de pasgeborene, redelijke melk wordt genoemd. Alleen wanneer wij de overpeinzing op het Woord van God gebruiken, zonder gevoelens, dan zijn wij direct verbonden met Hem en ontwikkelen wij in ons rationele, bewuste en standvastige geloof, om een gezond geestelijk leven te hebben dat ons leidt naar de Eeuwigheid.
Met dank aan: Vanessa Lampert