“Ik heb een tattoo en ik zou hem graag willen bijwerken, maar omdat ik nu bekeerd ben, zou ik graag willen weten of dit God zou mishagen. Ik weet wat de Bijbel zegt, maar het is niet heel duidelijk.”
Tattoos zijn uitgegroeid tot een fashion statement. Beroemdheden zijn ermee gestart en nu wilt iedereen ze ook. Voordat ik ga schrijven over wat de Bijbel zegt, geef ik u mijn persoonlijke mening erover.
Ten eerste:
Zou u dezelfde kleding voor de rest van uw leven willen dragen? Natuurlijk niet, maar dat is wat u doet wanneer u een tattoo neemt. U moet hem dragen voor de rest van uw leven… zou dat niet vermoeiend zijn?
Ten tweede:
Zijn accessoires niet genoeg? Moeten wij op ons lichaam tekenen om onszelf nog meer te decoreren? Eerlijk gezegd moeten tekeningen gedaan worden op papier, muren, dozen – niet op ons lichaam! Trouwens, sommige tattoos lijken meer op graffiti dan iets anders.
Ten derde:
Weet u waarom mensen tatoeages nemen? Om aandacht te trekken voor zichzelf! Dus waarom draagt u niet een watermeloen op uw hoofd? Het zal zeker hetzelfde effect hebben.
Nou, ik weet zeker dat het u opgevallen is hoe opgewerkt ik raak over dit onderwerp….laten we zien wat de Bijbel erover te zeggen heeft:
In het verleden markeerden mensen hun lichaam voor verschillende redenen, meestal was het voor een slechte reden. Zelfs vandaag de dag markeren mensen op het Afrikaanse continent hun eigen lichaam in ruil voor de bescherming van de demonen. We kunnen al zien wie dit normaal gesproken stimuleert.
In Leviticus 19 vindt u een vers dat over dit onderwerp praat, maar het is interessant omdat het onder verscheidene andere overtredingen staat die we allemaal hebben gelezen: “respecteer je ouders, heb geen afgoden, geen gebrek aan respect voor de heilige offers, niet stelen, niet liegen, geen valse getuigenis geven, geen godslastering, haat, onrecht, roddel, discriminatie, moord, wraak, overspel, wreedheid tegen dieren en seksueel misbruik praktiseren. “Gij zult geen insnijding voor een dode in uw lichaam maken en geen tekens in uw huid laten prikken: Ik ben de HERE.”
Ik denk dat het zo duidelijk als de dag is – tatoeëer geen tekenen op uzelf.
In die tijd werd het gedaan om verkeerde redenen, voornamelijk om het kwade te aanbidden. Hetzelfde blijft vandaag gebeuren. Het enige verschil is dat het vandaag gedaan wordt in de naam van ‘mode’. Niemand stopt om na te denken en zich af te vragen hoe deze praktijk tot stand kwam, maar ze gaan en doen het omdat ze willen dat iedereen denkt dat ze stoer, avontuurlijk en interessant zijn of omdat ze simpelweg gewoon aandacht willen trekken.
Als God deze praktijk specifiek had toegevoegd bij de andere dingen die als slecht beschouwd werden, dan kunnen wij concluderen dat het niet goed voor ons is. Dit is hoe Hij het hoofdstuk begint “Heilig zult gij zijn, want Ik, de HERE, uw God, ben heilig.”
Heilig zijn is anders zijn
P.S. Als u al een tattoo heeft, dan hoeft u uzelf niet te verdedigen of mij te overtuigen waarom u het deed. Laten we degenen helpen die het nog niet hebben gedaan en nog steeds tijd hebben om het te voorkomen. Misschien was dit in u eigen ogen niet verkeerd, maar nogmaals, de oorspronkelijke vraag was wat God erover dacht, dus laten we dat respecteren.
Cristiane Cardoso