Het is heel normaal dat u iemand hoort zeggen: “Ik koos er niet voor om verliefd op hem te worden, het gebeurde gewoon.” Dit is het argument waarmee meisjes en vrouwen zichzelf incapabel maken om uit een slechte relatie te stappen. Ze willen niet zien wat er voor hun neus gebeurt en voelen zich slachtoffers wanneer het eindigt. En daarna moeten ze van iedereen aanhoren “Ik had je toch gezegd dat hij niet goed was!”
Ik ben het niet eens met deze theorie dat u geen keus had. Sinds ik bemerkte dat ik een volwassen vrouw was en later met andere vrouwen begon te werken, leerde ik dat één ding zeker is: een vrouw is veel meer opmerkzaam en afgestemd op dingen dan zij zelf denkt. We groeien op met iets dat gelijk is aan een zesde zintuig. Ik denk dat God ons precies zo heeft gemaakt zodat wij de mannen kunnen helpen, die zo rationeel zijn, maar toch belangrijke details missen. Wat voor ons een talent is! Wij zijn gedetailleerd en daar moeten we trots op zijn. We hebben een belangrijke rol in de samenleving.
We weten precies wat er om ons heen gebeurt en wij beslissen wat we doen met elke detail, zelfs als het een verborgen detail is. Daarom zeg ik altijd….
We worden niet gecontroleerd door passie,
maar we kunnen ons laten leiden door een passie.
Toen die jongen dichterbij kwam, wist u dat hij slecht voor u zou zijn, maar toch liet u uzelf “verliefd” worden. U hield van de aandacht die hij u gaf en u accepteerde het. Maar u besloot om alle tekenen te negeren, die u waarschuwden dat u, vroeger of later, een ongeluk zou krijgen met die snelheid.
Kijk hoe vaak u iets heeft besloten met betrekking tot die relatie! Kunt u uzelf echt als een slachtoffer beschouwen? Alleen als u bedoelt dat u een slachtoffer van uzelf bent! Dit is wat veel mensen niet kunnen zien… Degene die de teleurstelling voorbereid, die nog moet komen, is niet die jongen (die dit met elke vrouw zou doen), maar eigenlijk is het uw hart. Uw hart leidt u tot deze blindheid. Ons hart is zo bedrieglijk, dat we niet eens op onszelf kunnen vertrouwen!
Daarom vlucht ik van het kwaad, omdat ik weet dat ik van binnen een hart heb, die mijn ondergang wil zien en op elk mogelijke manier zal proberen om mij te bedriegen. Stel u zich eens voor wat er zou gebeuren, als ik zou zitten en naar zijn suggesties zou luisteren? Maar dat is wat velen doen wanneer ze die “onschuldige” vriendschap op Facebook accepteren…. Wanneer ze nummers uitwisselen met jongens die ze niet eens goed kennen….Wanneer ze alles doen om dichter bij deze wolven te komen tegen elke prijs, zijn ze eigenlijk bij hun hart aan het smeken om een grote teleurstelling te regelen.
Ja, ik kies mijn vrienden. Ik kies alles – van het nieuws dat ik hoor, tot de vrienden die ik toevoeg op Facebook. Ik hou ervan om heel kieskeurig te zijn met mijn tijd, omdat ik het heel waardevol vind. En in deze basisroutine, maak ik meestal de juiste beslissingen, omdat mijn corrupte hart constant opgesloten zit in de kooi van mijn geest.
Ik kan al iemand die dit leest, horen zeggen “Maar het is makkelijk om dat te doen, wanneer u getrouwd bent, u gaat niet door de behoefte die ik heb om geliefd te worden!” Nieuwsflits voor u: Ik was al zo voordat ik mijn man leerde kennen. Dat betekent dat als ik ooit zonder mannelijke aandacht kon leven, om mijzelf te weerhouden van het kwaad, dan kunt u het ook. Het enige probleem is…wilt u dat echt?
Cristiane Cardoso