En de geest van Gods volk brandt nog heviger!

De Universele Kerk in Senegal kwam in het midden te zitten van de politieke onrust die momenteel gaande is in de hoofdstad Dakar. Dit centraal gelegen Afrikaanse land, bestaat voor 90% uit Moslims en gedurende de politieke protesten van de afgelopen maand staken rebellen verschillende kerkgebouwen in de brand, waaronder vier van onze kerken.
Het UKGR gebouw aan de Yoff road werd op zondag 26 juni aangevallen door demonstranten die boos waren op president Abdoulaye Wade, die na 11 jaar, hervormingen probeert door te voeren waardoor hij in macht kan blijven. Hoewel niemand gewond raakte, zette brandstichters de kerk in brand.
Ondanks het verlies van het pand ging de dienst van zondag gewoon door als normaal. Pastors, helpers en leden van de kerk kwamen bijeen in hun verbrandde kerk, klaar voor de geestelijke strijd! Ze kwamen zonder vrees, met vertrouwen dat God hun beschermde temidden van al het geweld en onrust. Ze waren daar in geloof, vertrouwende in de macht van de almachtige God.
Sengalese krantenkoppen kondigden aan dat hoewel de hele kerk in de brand gestoken was, één bord nog steeds dapper stond, verkondigend, “Jezus Christus is de Heer”, zei bisschop Luis Valente, die het werk van de UKGR in Senegal leidt.
Deze week zullen de pastors en helpers doorgaan met de leden van de kerk te bezoeken die vermist zijn en het prediken van het Woord van God. Ze zijn verenigd in een geestelijke opstand tegen de vernietiging van deze politieke opstand en God gebruikt dit als een perfecte gelegenheid om meer Sengalezen te redden voor Zijn Koninkrijk.
Bekijk de foto’s hieronder: