Stel u zich het volgende voor: U komt aan bij het vliegveld en legt €500 op de balie van een verkooppunt van een vliegtuigmaatschappij, en zegt: “Één ticket aub.” De werkneemster vraagt: “Waar naartoe?” en u antwoordt: “Frustreer mij niet met details, ik hebt heel druk, verkoop me die ticket nou maar snel.”
Wat zou er gebeuren?
Uiteindelijk zou de werkneemster de beveiliging roepen, zij zouden u uit het vliegveld begeleiden en, zeer waarschijnlijk, naar een psychiatrische instelling sturen.
Gekheid? Grappig?
Dit is echter precies de manier waarop veel mensen hun leven hebben geleid: zonder doelen, doelstellingen of bestemming. Ze lopen, wandelen, maar weten niet waar ze naartoe gaan. Zoals de kat zei in Alice in Wonderland” “Als u niet weet waar u naartoe gaat, dan brengt elke straat u daar.”
Doelen zijn motiverend voor de veroveringen. Zonder doelen zou u waarschijnlijk uw tijd, middelend en gelegenheden verliezen.
Dus uw taak van vandaag is om doelen te schrijven voor de vijf gebieden van uw leven – doelen die u zult behalen op een vastgestelde tijd, u bepaalt de tijd: bijvoorbeeld, tot het einde van 2012 of binnen nu en één jaar. Deze doelen dienen specifiek te zijn, meetbaar (zodat u ze kan meten), haalbaar, deadlines hebben en belangrijk voor u zijn.
Bewaar deze doelen op een plaats waar u ze dagelijks kunt zien.
Tot morgen!
Doelen voorzien de energiebron die ons leven oplaadt. Één van de beste manieren waarop wij het meeste uit de energie die we hebben kunnen halen is door erop te concentreren. Dat is wat doelen voor ons kunnen doen; onze energie concentreren Denis Waitley
Hier zijn de taken voor vandaag:
Vasten van Daniël – Dag 18

(Klik erop om het te vergroten)