Ik ken mijn man al sinds mijn zestiende. Toen ik 18 jaar werd, kregen wij een relatie en een tijdje later een mooie dochter. Maar ik kwam erachter dat hij mij had bedrogen en hoe moeilijk het ook was, ik vergaf hem en gaf hem een tweede kans. Hij bedroog mijn vertouwen echter nogmaals, en toen besloot ik om naar Nederland te komen om een nieuw begin te maken.
Maar hij volgde mij helemaal van de Antillen naar Nederland. We besloten om het nog een kans te geven en we kregen nog twee kinderen samen. Hij ging echter veel naar feestjes, rookte, flirtte veel met andere vrouwen en was geen goede echtgenoot. Hij wilde nooit praten over de dingen die er fout gingen tussen ons en omdat ik al zo vaak gekwetst was door hem had ik een muur om mij heen gebouwd. Hierdoor werd ik heel dominant en aanvallend. Het gevolg hiervan was dat wij veel ruzies hadden. Na een tijd ging het zo slecht tussen ons dat hij niet meer met ons samenwoonde.
Dit had zo’n sterke invloed op mijn dochter dat zij opstandig en brutaal werd. Zij zat met veel woede en verdriet in zich vanwege onze breuk. Uiteindelijk vroeg ik een echtscheiding aan, maar het werd zo’n pijnlijke zaak dat zelfs de rechter zei dat wij nog niet klaar waren om te scheiden en dat we een oplossing moesten zoeken.
Door de hulp van de UKGR en de gebedskettingen te volgen heb ik als eerst vrede voor mijzelf kunnen vinden. Ook mijn dochter vond daar haar rust. Ik leerde wat ik zelf fout deed en hoe ik mijn relatie kon verbeteren. Door meer naar mijzelf te kijken dan naar mijn man begon ik te veranderen en dat had een positieve invloed op mijn relatie. Beetje bij beetje, begon hij ook te veranderen. Het was geen gemakkelijk proces, omdat ik veel moest volharden.
Vandaag de dag is mijn man een liefdevolle vader en een trouwe en leuke echtgenoot. Wat ik in de UKGR leerde heeft mijn gezin gered en vrede in ons huis gebracht.
Nydette Daal