Het dagelijks leven is in staat om een huwelijk op te bouwen of af te breken
Trouwen is een beslissing die volwassenheid en ware gevoelens van beide partijen vereist, zodat de moeilijkheden klein worden tijdens hun gezamenlijke leven.
“Veel mensen vragen zich nog steeds af wat een huwelijk langdurig en sterk maakt en wat een koppel echt bij elkaar brengt. Het antwoord is, hoewel het simpel is, niet makkelijk om in praktijk te brengen”, zegt psychologe Mayara Ribeiro Dotta, een specialiste in menselijke relaties.
Volgens Mayara, is het dagelijks leven in staat om een huwelijk op te bouwen of af te breken. Daarom dient de persoon zich toe te wijden aan de partner. Hem of haar te behagen. Wat een koppel echt verenigt en zorgt voor een fijn leven samen, is het geloof dat het beter kan en de wil om altijd het beste voor de partner te willen, en daar ook daadwerkelijk aan bij te dragen.
De aanwezigheid van mensen die het beste voor het koppel willen en een goede aard hebben, draagt ook bij aan de versterking van de relatie. “Wanneer het koppel het fijn heeft met elkaar, dan hebben ze vaak niet door hoe anderen hun relatie kunnen verstoren”, waarschuwt Mayara.
De éénheid wordt opgebouwd door momenten die het koppel samen meemaakt, elke blik, oprechte conversatie, gelach of andere positieve situaties die kunnen bijdragen aan hun gezamenlijke leven. “Dus het houdt in om lief te hebben, te delen, helpen en dichtbij de andere persoon staan”, concludeert de psychologe.
Débora Ferreira
Foto: Thinkstock