prioriteitenstellenVandaag is het de 21e dag van de Vasten van Daniël en veel mensen werden hierdoor gezegend. Sommigen werden gedoopt met de Heilige Geest, anderen vernieuwd en nog anderen, ten minste, door Hem aangeraakt.
Het was heel positief, dat weet ik zeker.
Als u de Heilige Geest heeft ontvangen, dan bent u nu in staat om veel meer te doen voor anderen. Hetzelfde geldt voor degenen die vernieuwd werden…
En als u nog niet gedoopt werd met de Geest van God, lees dit:
Nu bent u veel dichter bij die Zegen dan u voorheen was, vóór de vasten. Is het niet zo?
Laat niet toe dat twijfels uw hoofd vullen. Het kan op aanstaande woensdag of zondag gebeuren. Of zelfs morgen, tijdens uw persoonlijk gebed.
Volhard!
Ja, volhard!
Dat is één van de geheimen van het geloof.
Drie weken geleden zei ik dat ik 22 jaar geleden aan de Vasten van Daniël deelnam. Technisch gesproken is dat niet eens mogelijk, omdat de Vasten van Daniël, in maart 2011, door Bisschop Macedo bedacht werd.
Maar, qua inhoud, hebben veel mensen al lang hetgeen gedaan wat tijdens de Vasten van Daniël gedaan wordt, zonder het aantal dagen te tellen. Dat is met mij gebeurd.
Nadat ik Jezus leerde kennen, verloren de gewone dingen hun waarde.
Gewone dingen… nu. Omdat diezelfde “gewone dingen”, vroeger, heel veel waarde voor mij hadden.
Ik weet nog dat een pastor, op een bepaald moment, vroeg of er iemand was die een tv kon lenen aan de kerk om tijdens een dienst een bepaalde opname te tonen, (toen hadden de kerken nog geen beamer). Met de toestemming van mijn ouders bracht ik onze televisie naar de Kerk. Het bleef daar maanden lang. De pastor had het niet eens meer nodig maar… wij (mijn familie) gebruikten het niet meer thuis!
Wij hadden geen tijd meer om tv te kijken. Onze vrije tijd werd gebruikt om naar de kerk te gaan en andere mensen te helpen.
Mijn plezier was om te evangeliseren, de pastors te helpen in de diensten, de zieken te bezoeken in het ziekenhuis.
Basketballen en voetballen bleven interessant voor mij, maar geen prioriteit meer, daarom, had ik er geen tijd meer voor.
Mijn computer, waar ik zoveel van hield, bleef nog een paar jaar in ons huis, zonder gebruikt te worden (het diende alleen om te spelen) totdat wij het aan iemand anders gaven.
En dat is één van de lessen van de Vasten van Daniël. Als u daar aan deelnam, heeft u, zeer waarschijnlijk, gemerkt dat u kunt leven zonder televisie, muziek, etc. Het is geen zonde om tv te kijken, naar muziek te luisteren, etc. Maar vaak besteden de mensen er zoveel tijd aan… Tijd die geïnvesteerd kon worden in andere dingen die veel belangrijker zijn.
De 21 dagen vasten zijn beëindigd, maar de geest van de Vasten van Daniël hoeft niet te beëindigen in uw binnenste.
Daar nam ik deel aan…
22 jaar zijn al voorbij.
En mijn dagelijks doel is dat ik er nog veel meer kan toevoegen aan dat nummer.
THE END
Bisschop Rui Silva
Bezoek ook mijn blog op: bpruisilva.nl
Lees de vorige boodschappen:
Ik nam er deel aan (deel 1)
Ik nam er deel aan (deel 2)
Ik nam er deel aan (deel 3)
Ik nam er deel aan (deel 4)
Ik nam er deel aan (deel 5)
Ik nam er deel aan (deel 6)
Ik nam er deel aan (deel 7)