“Voordat ik naar de UKKG kwam, had ik, vanwege een verkeerde beslissing, een totaal ontregeld financieel leven. Dat leidde tot grote gevolgen in mijn dagelijkse leven, omdat ik door die situatie mijn financiële vrijheid verloor. Mijn dieptepunt was toen ik, ondanks alle moeite die ik ondernam om de situatie te veranderen, te horen kreeg dat ik failliet was verklaard. Vanwege dat faillissement zou ik nog 10 jaar beperkt zijn in mijn leven.”

OPSTAND
Ik kon dat niet accepteren! Daarom besloot ik om in de UKKG de gebedskettingen op de maandag bij te wonen in voordeel voor mijn financiële leven. Ik nam ook deel aan andere voorstellen van geloof. Alles wat ik kon doen, deed ik. Ik was vastbesloten om me niet bij de situatie neer te leggen.

Ik nam een advocaat in handen om dit faillissement aan te vechten, maar mijn eerste advocaat geloofde er niet al te veel in, omdat dit soort zaken in een hoger beroep nooit meer terug te draaien waren. Maar desondanks gaf ik niet op. Ik nam een andere advocaat en deze reageerde compleet anders door te zeggen dat ongeacht de moeilijkheid, wij het zouden proberen.

IN HET GELIJK GESTELD
“De diensten in de UKGR hebben mij veel geholpen, omdat ik daar, naast de begeleiding en adviezen, ook innerlijke rust ontving en de zekerheid dat alles goed zou komen. Kort daarna ontving ik het geweldige nieuws dat ik, ondanks de negatieve vooruitzichten, alsnog door de rechter in het gelijk was gesteld en de faillietverklaring werd ingetrokken. Mijn financiële vrijheid had ik terug, waardoor ik mijn leven weer kon oppakken. Ik besloot daarna om een nieuwe uitdaging aan te gaan en als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Hoewel het toentertijd een enorm risico was en velen mij probeerden tegen te houden, ben ik toch voor mezelf begonnen. Vandaag de dag verdien ik veel meer dan toen ik voor een werkgever werkte. Ik ben nu onafhankelijk en aan het groeien. Alles wat ik had verloren,
heb ik kunnen opbouwen en ik weet dat ik in de toekomst veel meer zal bereiken. Mijn grootste overwinning was niet dat de rechter mij in het gelijk stelde, maar dat ik ondanks, de tegenslagen, mijn geloof nooit heb verloren.”

 

Marion Korsten