leitura-706x432Deze vasten lijkt een groter offer dan een gewoonlijke vasten, wanneer iemand zich onthoudt van eten. In de Vasten van Daniël, bestaat het voorstel uit onthouding van alle vormen van seculiere informatie.
De bedoeling is om gedurende 21 dagen te leven alsof de persoon in een woestijn is, ver van alles en iedereen. Dit betekent dat uw ogen en oren enkel gefocust zijn op de Gedachten (het Woord) van God.
Door zo een offer blijft uw verstand enkel AANDACHTIG VOOR DE STEM VAN DE GEEST VAN DE ALLERHOOGSTE.
Dit wil zeggen: u maakt de ziel hongerig, en de geest biedt u een overvloed aan het hemelse BROOD.
Herinnert u zich de woorden van de Here Jezus, toen hij zei: Niet alleen van brood zal de mens leven, maar van ELK WOORD DAT VAN DE MOND GODS UITGAAT?
Nou…
De Vasten van Daniël is een kans voor degenen wiens leven triest, leeg en zonder reden om te leven is geweest.
Eén WOORD die van de Troon van de Allerhoogste komt, transformeert het leven van een ieder, op dezelfde manier waarop hij het water uit een put in de beste wijn veranderde.
Probeert u een dag zonder seculiere informatie van de TV, het Internet, nieuws of radio te blijven, zonder nutteloze gesprekken, wereldse muziek, sport, bioscoop of welke plezier voor de ziel dan ook…
Probeer tegelijkertijd de Bijbel meer te lezen, meer naar christelijke muziek te luisteren, Bijbelse films te kijken.
Verdiep uw gedachten in die van God en u kunt er zeker van zijn dat uw leven nooit meer hetzelfde zal zijn!
Doe de Vasten van Daniël op z’n minst één dag… Als het u lukt, verleng het dan naar nog een dag. En nog iets… U zult een enorm verschil in uw innerlijk bemerken.
U zult de Stem van de Heilige Geest opmerken.
Dat de Geest van de Levende God met u zal zijn, en door u, met uw familie!
Zo zal het zijn!
Bisschop Edir Macedo