darMARIA DO ROSÁRIO CARDOSO: “We kunnen enkel bieden wat we in ons binnenste hebben. Hoe kan ik liefde, hoop, medeleven voor mijzelf en de andere zielen bieden, enz… als dit niet in mij bestaat?”
We zullen vast en zeker nooit denken aan “geven” als we niets “over” hebben om te geven. Oftewel, om te geven is het noodzakelijk dat wij voor onszelf en voor anderen hebben, en er zijn eigenschappen die, hoe graag wij ze ook in overvloed zouden willen hebben, alleen door de Heilige Geest te verkrijgen zijn.
Het overbrengen van ware liefde, hoop aan degene die het nodig hebben (en wie heeft dat nou niet nodig?), medelijden enz… zijn dit de taken van degenen die de Heilige Geest niet hebben? Absoluut niet, want op het moment dat Hij ons COMPLEET vervult, is onze eerste intuïtie om te GEVEN!
De ervaring die Maria do Rosário heeft gehad, is het resultaat van de gemeenschap, waar wij voor kiezen om te onderhouden en te doen groeien met God, wetende dat er geen offer is die geen resultaten in uw voordeel voortbrengt.
God is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas