unnamed-1Andressa Urach is gedoopt in het UKGR Centrum in Porto Alegre
Andressa Urach, een bekend Braziliaans model die zich onlangs bekeerde nadat ze oog in oog stond met de dood (lees haar wonderbaarlijke ervaring hier), werd op zondagochtend, 1 februari, door pastor Leandro Zangarini gedoopt in de Universele Kerk in Porto Alegre. “Ik voel me gezuiverd. De oude Andressa stierf en nu verheerlijk ik de Naam van de Heer Jezus Christus en verkondig aan de uiterste hoeken van de wereld dat Hij leeft en wonderbaarlijk is”, zei ze. Ze kon niet, zoals de andere mensen, gedoopt worden door onderdompeling in een doopbad: “Ik heb een drain in mijn beide benen en ben door deze beproeving heen aan het gaan, maar met veel geloof, omdat er geen kruis bestaat dat wij niet kunnen dragen. Ik ben gedoopt door middel van besprenkeling (wanneer er water wordt gegoten over de persoon die gedoopt wordt) en de oude Andressa is gestorven en begraven en al mijn zonden werden vergeven. Zodra de wonden op mijn benen zich sluiten en genezen zal ik, zonder drain, gedoopt worden door middel van onderdompeling. Dit zal ik doen wanneer ik helemaal genezen ben.”
Geëmotioneerd na de ceremonie, verklaarde Andressa, die heeft verklaard dat zij zich schaamt voor haar verleden: Het ‘kwaad heeft gisteren geprobeerd om mij tegen te houden door middel van pijn en ontsteking in mijn benen, maar mijn God is wonderbaarlijk en heeft niet toegestaan dat dit mijn doop in het water zou belemmeren. Ik ben standvastig in het geloof en in het Woord. Dat God me kracht geeft, zodat ik niet afwijk naar links of naar rechts, maar recht blijf lopen volgens het Woord van de Heer. Ik maak me niet druk om alle kritiek die ik krijg en vraag God om degenen die niet weten wat ze zeggen te vergeven. Ik stond oog in oog met de dood en weet dat God leeft en wonderbaarlijk is!”
Bekijk de video van de doop: